13:03 02.01.2018

Начальник поліції Київської області погодився на створення ініціативної групи активістів для розслідування вбивства Ноздровської

3 хв читати
Начальник поліції Київської області погодився на створення ініціативної групи активістів для розслідування вбивства Ноздровської

Начальник поліції Київської області Дмитро Ценов дав згоду на створення ініціативної групи з представників громадськості, що вимагає розслідування вбивства юриста Ірини Ноздровської.

"Я згоден працювати з вами як із громадськістю", - сказав Д.Ценов на мітингу з вимогою знайти вбивць І.Ноздровської, який відбувається біля столичного главку поліції у вівторок удень.

У свою чергу деякі учасники мітингу почали висувати свої кандидатури і підтримувати кандидатури інших людей, які могли б увійти до складу цієї групи.

Раніше під час мітингу вони вимагали створити групу розслідування, зокрема із залученням оперативних слідчих із Києва, і допитати осіб, які неодноразово погрожували І.Ноздровській.

Д.Ценов заявив, що ця справа перебуває на його особистому контролі. "Я доповідаю постійно голові Нацполіції, виконувачу обов’язків міністра... На сьогодні вже затверджено слідчо-оперативну групу. Сьогодні о 20-й годині я вас запрошую після проведення заслуховування, і я з вами поспілкуюся. Я буду у Вишгороді", - сказав начальник обласної поліції, звертаючись до активістів.

"На сьогодні після огляду місця події тіло (І.Ноздровської - ІФ) було направлено для проведення судово-медичної експертизи з метою встановлення характеру тілесних ушкоджень, причини смерті постраждалої та проведення низки оперативних заходів. Ми опрацювали понад 20 камер, які розміщені на шляху руху Ірини з місця роботи до дому. Крім того, на сьогодні сформована потужна група, оперативний підрозділ повністю піднято за тривогою. Нині на території, де ми знайшли тіло, здійснюється додатковий огляд місця подій, додаткові заходи, спрямовані на отримання інформації, яка для нас має значення в розслідуванні кримінального провадження", - розповів Д.Ценов.

Під час емоційного виступу батька жениха І.Ноздровської виникла нетривала сутичка.

Як повідомлялося, правозахисниця, юрист І.Ноздровська зникла наприкінці 2017 року, 1 січня 2018 р. її знайдено мертвою в річці в Вишгородському районі Київської області. Її тіло направлено на судово-медичну експертизу. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

Народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм уточнив, що йдеться про І.Ноздровську, яка тривалий час домагалася вироку для вбивці своєї сестри Світлани, що загинула під час ДТП у вересні 2015 року. "Дівчину збив п'яний водій, племінник голови Вишгородського райсуду Дмитро Россошанський. Незважаючи на очевидний склад злочину, родичі домагалися справедливості понад два роки. Ірина Ноздровська, юрист за освітою, особисто вела цю справу, виступала в суді, за що неодноразово зазнавала погроз із боку обвинуваченого та його родичів", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"У червні цього року їй таки вдалося добитися справедливості - Д.Россошанського засудили до семи років позбавлення волі. 27 грудня відбувся розгляд апеляційної скарги - суд відмовив адвокатам убивці, відправив справу до першої інстанції і продовжив обвинуваченому арешт на 60 діб. Під час засідання суду батько обвинуваченого пригрозив Ірині: "Ти погано закінчиш". А через два дні, в п'ятницю, 29 грудня, Ірина зникла", - розповів М.Найєм.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту – СБУ

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА