14:41 02.01.2018

Геращенко назвала реформу судів головним завданням і викликом, відзначила перекоси в законі про люстрацію

3 хв читати
Геращенко назвала реформу судів головним завданням і викликом, відзначила перекоси в законі про люстрацію

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, коментуючи вбивство юриста Ірини Ноздровської, вказує на необхідність посилення силових структур і справжню реформу судів.

"... реформа судів. Там має панувати правосуддя, а не куми і кругова порука... Реформа судів сьогодні є головним завданням і викликом. І це, до речі, і про дискусію щодо антикорупційного суду. Не буває так, що в країні створять один ідеальний суд з ангелами в мантіях, а інші залишаться ось такими бездушними і безфемідними", - написала І.Геращенко на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

За її словами, потрібно зробити так, щоб кожен український суд "став антикорупційним", а не створювати "ще один ідеальний новий орган".

Крім того, перший віце-спікер парламенту окремо звернула увагу на реформу правоохоронних органів. "ВР виділила достатньо коштів з нашого небагатого бюджету на їх фінансування та утримання. Наші західні партнери допомагали з реформуванням. Але ми очікуємо від правоохоронців не лише милих посмішок, а й жорсткої боротьби зі злочинністю, побутовою злочинністю, насильством", - зазначила вона, додавши, що потрібно посилити функції слідства.

На думку І.Геращенко, загалом правильний закон про люстрацію мав і певні перекоси, оскільки з багатьох структур пішли професіонали - кадрові силовики і "забрали з собою певну школу і професіоналізм".

"Тому зараз нам дуже потрібно разом зробити все для посилення силових структур, які мають позбутися примар минулого, захарченківщини (мається на увазі колишній міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко - ІФ), але не втратили професіоналізм, нюх, вміння розкривати і запобігати злочинам", - підсумувала перший віце-спікер Верховної Ради.

Як повідомлялося, правозахисницю, юрист І.Ноздровська, яка проживала в с.Демидів Вишгородського району Київської області, було знайдено мертвою в річці 1 січня. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

Народний депутат від фракції БПП Мустафа Найєм уточнив, що І.Ноздровська тривалий час домагалася вироку для вбивці своєї сестри Світлани, яку збив п'яний племінник голови Вишгородського райсуду Дмитро Россошанський, за що неодноразово зазнавала погрозам з боку обвинуваченого та його родичів. "У червні цього року їй таки вдалося домогтися справедливості - Д.Россошанського засудили до семи років позбавлення волі. 27 грудня відбувся розгляд апеляційної скарги - суд відмовив адвокатам вбивці, відправив справу до першої інстанції і продовжив обвинуваченому арешт на 60 діб. Під час засідання суду батько обвинуваченого пригрозив Ірині: "Ти погано закінчиш". А через два дні, в п'ятницю, 29 грудня, Ірина зникла", - розповів М.Найєм.

За словами начальника поліції Київської області Дмитра Ценова, слідство не розглядає версію самогубства І.Ноздровської.

Питання розкриття вбивства І.Ноздровської перебуває на особистому контролі голови Національної поліції України Сергія Князєва.

Для розслідування вбивства створено оперативно-слідчу групу, до складу якої увійшли співробітники Головного слідчого управління та Департаменту карного розшуку Нацполіції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА