22:43 02.01.2018

Вашингтон відповів Кім Чен Ину на пропозицію про переговори з Сеулом

2 хв читати
Вашингтон відповів Кім Чен Ину на пропозицію про переговори з Сеулом

Вашингтон озвучив офіційну позицію у зв'язку з пропозицією лідера КНДР Кім Чен Ина почати переговори з Сеулом і бажанням його країни брати участь в Олімпійських іграх. Сполучені Штати не приймуть всерйоз ніякі переговори з Північною Кореєю до тих пір, поки Пхеньян не позбудеться від ядерної зброї. Про це на прес-конференції заявила постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі.

«Ми не приймемо всерйоз ніякі переговори, якщо нічого не зробить для заборони всієї ядерної зброї в Північній Кореї. Ми розглядаємо цей режим як безрозсудний », - сказала Хейлі, відповідаючи журналістам.

«Ми вважаємо, що вони повинні зупинити програму ядерної зброї, і вони повинні це зробити зараз. Північна Корея може вести переговори з ким хоче. Але США не визнають це, поки вони не відмовляться від наявного ядерного зброї », - уточнила Хейлі.

Вона знову підтвердила тезу про те, що США ніколи не визнають КНДР ядерною державою і закликала весь «цивілізований світ залишатися єдиним і проявляти пильність щодо розвитку ядерного арсеналу держави-ізгоя». Крім того, Хейлі пообіцяла вжити додаткових заходів в разі, якщо Пхеньян зважиться на ще одне ракетне випробування.

«Ми чуємо повідомлення, що Північна Корея, можливо, готується до чергового ракетного випробування. Я сподіваюся, що цього не станеться. Але якщо це трапиться, ми повинні прийняти ще більше кроків, щоб вплинути на північнокорейський режим», - сказала вона.

Раніше президент США Дональд Трамп не настільки виразно відповів на слова лідера КНДР. За його словами, дії керівництва Північної Кореї свідчать, що санкції мають свою дію. «Людина-ракета» «Зараз вперше захотів почати переговори з Південною Кореєю», - написав Трамп. «Може, це хороша новина, може, ні. Подивимося! »- резюмував президент США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА