10:25 03.01.2018

Після судмедекспертизи версії самогубства Ноздровської і згвалтування відпали - нардеп Найєм

2 хв читати
Після судмедекспертизи версії самогубства Ноздровської і згвалтування відпали - нардеп Найєм

Після проведення попередньої судово-медичної експертизи слідство відпрацьовує три основні версії вбивства правозахисниці і юриста Ірини Ноздровської, оскільки версії про самогубство і зґвалтування не мають під собою підстав, повідомляє народний депутат (фракція "Блок Пера Порошенка") Мустафа Найєм.

"Бачився із сім'єю загиблої і слідчими у кримінальному провадженні... Версію про самогубство не розглядають, оскільки на тілі загиблої виявлено сліди насильницької смерті. Після попередньої судово-медичної експертизи також відпала версія про зґвалтування", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

У зв'язку з цим парламентарій висловив припущення, що слідчі наразі відпрацьовують три основні версії вбивства правозахисниці: "(1) вбивство у зв'язку зі справою Россошанського, (2) вбивство правозахисника на професійному ґрунті, (3) побутовий конфлікт".

Напередодні вдень начальник відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Київській області Микола Жукович інформував про те, що основних версій вбивства у слідства чотири: "Це, як я вже сказав, її професійна діяльність. Друга - вже більш конкретизована, за останньою справою за фактом дорожньо-транспортної пригоди. Наступна - хуліганство. І ще одна версія - це те, що її хотів хтось зґвалтувати".

Як повідомлялося, правозахисницю, юриста І.Ноздровську, яка проживала в с.Демидів Вишгородського району, було знайдено мертвою в річці 1 січня. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

М.Найєм раніше повідомляв, що І.Ноздровська тривалий час домагалася вироку для вбивці своєї сестри Світлани, яку збив п'яний племінник голови Вишгородського райсуду Дмитро Россошанський, за що неодноразово зазнавала погроз із боку обвинуваченого і його родичів. "У червні цього року їй таки вдалося домогтися справедливості - Д.Россошанського засудили до семи років позбавлення волі. 27 грудня відбувся розгляд апеляційної скарги - суд відмовив адвокатам вбивці, відправив справу до першої інстанції і продовжив обвинуваченому арешт на 60 діб. Під час засідання суду батько обвинуваченого пригрозив Ірині: "Ти погано закінчиш". А через два дні, в п'ятницю, 29 грудня, Ірина зникла", - розповів М.Найєм.

За словами начальника поліції Київської області Дмитра Ценова, І.Ноздровська не зверталася до правоохоронних органів із заявами про погрози на її адресу. Однак слідство не розглядає версії її самогубства.

Перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін заявив, що питання розкриття провадження юриста Ірини Ноздровської перебуває на особистому контролі голови Національної поліції України Сергія Князєва, а також міністра внутрішніх справ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА