12:33 03.01.2018

Розгляд апеляції на домашній арешт Саакашвілі перенесено на 11 січня

2 хв читати
Розгляд апеляції на домашній арешт Саакашвілі перенесено на 11 січня

Апеляційний суд Києва переніс на 11 січня 2018 року розгляд справи скарги прокуратури на рішення Печерського районного суду Києва про відмову в домашньому арешті лідеру партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення було оголошено на засіданні в середу, зокрема, тому, що 7 депутатів заявили про готовність узяти його на поруки, але не всі вони прибули до суду.

Як повідомлялося, 5 грудня М.Саакашвілі було затримано, але прибічники заблокували рух автомобіля і "звільнили" його з машини правоохоронців. Політика було оголошено в розшук.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав від Сергія Купченка, бізнесмена-втікача, який переховується у РФ, $0,5 млн на свою діяльність в Україні і продемонстрував аудіозапис на підтвердження своїх слів. М.Саакашвілі заявив, що не знайомий з С.Курченком. Його соратник Давид Сакварелідзе стверджує, що оприлюднені записи - це монтаж, і має намір передати їх на зарубіжну експертизу.

Удруге М.Саакашвілі затримали пізно ввечері 8 грудня. Інкримінована йому ч.2 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі. Після затримання його доправили до СІЗО СБУ в Києві, де він оголосив голодування.

11 грудня Печерський районний суд Києва не задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту М.Саакашвілі на час проведення розслідування. М.Саакашвілі відпустили з-під варти в залі суду.

На 22 грудня було заплановано розгляд апеляції прокурора Генеральної прокуратури України на рішення Печерського райсуду про відмову застосувати запобіжний захід для М.Саакашвілі у вигляді домашнього арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА