15:11 03.01.2018

ВМС України цього року й далі нарощуватимуть можливості та реформування органів управління

2 хв читати
ВМС України цього року й далі нарощуватимуть можливості та реформування органів управління

Військово-Морські сили Збройних сил України в 2018 році будуть продовжувати реформування і нарощувати свої можливості, заявляє командувач видом військ Ігор Воронченко.

"Серед основних завдань ВМС ЗС України на 2018 рік - нарощування можливостей, забезпечення реалізації завдань реформування та розвитку, формування нових органів військового управління, їх всебічне забезпечення", - цитує командувача ВМС України прес-служба Міноборони в середу.

Він нагадав, що ВМС України протягом 2017 року виконували завдання щодо захисту країни як з морського напрямку, так і в районі проведення АТО на Донбасі, відновлювали боєздатність озброєння та військової техніки, корабельного складу, брали до складу флоту нові бойові одиниці (малі артилерійські броньовані катера "Гюрза-М"), продовжували відновлення інфраструктури військових містечок і приводили структуру командування до стандартів НАТО.

"У минулому році ми вперше після десятирічної перерви зробили штурманську практику. На навчальних катерах "Чигирин" та "Нова Каховка" курсанти 2-го курсу Інституту ВМС Національного університету "Одеська морська академія" ходили в похід до берегів Румунії та Болгарії. Це дозволило майбутнім офіцерам перевірити отримані під час навчання навички безпосередньо в морі", - додав І.Воронченко.

Він зазначив, що завдяки відновленню технічної готовності навчального катера "Сміла" в цьому році курсантський похід відбудеться у складі повної навчально-катерній групи.

За словами командувача, в минулому році військовий флот поповнився 4 сучасними катерами "Гюрза-М", а найближчим часом командування флоту вирішить питання про перспективи корвета "Вінниця".

"Корабель уже поставлено в док. Триває обстеження корпусу, палубних механізмів, енергетичної установки та електрообладнання шляхом ультразвукової дефектоскопії", - поінформував І.Воронченко про перебіг робіт на корветі.

Малий протичовновий корабель проекту 1124 "Вінниця" - багатоцільовий корабель прибережної дії (шифр" Альбатрос ", англ. Grisha class corvette за класифікацією НАТО). Наприкінці вересня 2017 року судноремонтна верф "Україна" Одеського порту прийняла корвет на ремонт. За раніше озвученими планами на ньому планується повний комплекс ремонтних і докових робіт. Після докових робіт корвет мали направити на київський завод, який спеціалізується в цій сфері, де його повинні переоснастити і озброїти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Харків і кілька районів області частково знеструмлені, в місті не працює частина маршрутів електротранспорту

Польщі варто дозволити транзит українського зерна через польські порти - президентка Зернової палати Польщі

Окупанти завдали авіаудару по Золочеву Харківської області, постраждали двоє жителів - поліція

Україна орієнтована на діалог і співпрацю, а не на запровадження обмежень у торгівлі з Польщею - Мінагрополітики

Польські фермери зняли блокаду з прикордонного переходу "Долгобичув-Угринів" - Держприкордонслужба

У Вишгородському та Білоцерківському районах ліквідовують вибухонебезпечні предмети - КОВА

Шольц попросив Сі Цзіньпіна вплинути на РФ, щоб Путін закінчив війну проти України

Зеленський підписав закон про мобілізацію - сайт ВР

"Нова пошта" планує у 2024р. розширити покриття в Чехії до шести міст

Помер письменник і публіцист Дмитро Капранов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА