17:44 03.01.2018

За попередніми результатами експертизи на тілі Ноздровської виявлено колото-різані рани, підозрюваних поки що немає

2 хв читати
За попередніми результатами експертизи на тілі Ноздровської виявлено колото-різані рани, підозрюваних поки що немає

Згідно з попередніми результатами судово-медичної експертизи, на тілі юриста Ірини Ноздровської виявлено колото-різані рани, однак остаточну причину смерті наразі не встановлено, інформують у Національній поліції Київської області.

"Ми не маємо ще остаточної офіційної експертизи. Дані попередні. Немає остаточної (встановленої причини смерті - ІФ). Там є колото-різані рани, але від чого саме вона померла, ще не можемо сказати", - повідомив начальник відділу комунікації Національної поліції в Київської області Микола Жукович агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

За його словами, версію про зґвалтування відкинуто. Як зазначив М.Жукович, правоохоронці відпрацьовують інші версії, підозрюваних поки що немає.

Відповідаючи на запитання, коли очікувати остаточних результатів експертизи, голова прес-служби Нацполіції повідомив: "Не ми її проводимо. Ми думаємо, що у п'ятницю будуть якісь результати розслідування".

Як повідомлялося, юриста І.Ноздровську, яка проживала в с. Демидові Вишгородського району, знайшли мертвою в річці 1 січня. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

2 січня народний депутат (фракція "БПП") Мустафа Найєм повідомив, що І.Ноздровська тривалий час домагалася вироку для вбивці своєї сестри Світлани, яку збив п'яний племінник голови Вишгородського райсуду Дмитро Россошанський. За це вона неодноразово зазнавала погроз із боку обвинувачуваного та його родичів. "У червні цього року їй усе-таки вдалося домогтися справедливості - Д.Россошанського засудили до семи років позбавлення волі. 27 грудня відбувся розгляд апеляційної скарги - суд відмовив адвокатам убивці, відправив справу до першої інстанції та продовжив обвинувачуваному арешт на 60 діб. Під час засідання суду батько обвинувачуваного пригрозив Ірині: "Ти погано скінчиш". А через два дні, у п'ятницю, 29 грудня, Ірина зникла", - розповів М.Найєм.

Начальник поліції Київської області Дмитро Ценов того самого дня повідомив, що І.Ноздровська не зверталася до правоохоронних органів із заявами про погрози на її адресу. Однак слідство не розглядає версію про її самогубство.

Тоді само М.Жукович поінформував, що основних версій убивства у слідства чотири: "Це, як я вже сказав, її професійна діяльність. Друга - вже більш конкретизована, за останньою справою за фактом дорожньо-транспортної пригоди. Наступна - хуліганство. І ще одна версія - це те, що її хотів хтось зґвалтувати".

Водночас М.Найєм повідомив, що після проведення попередньої судово-медичної експертизи версія про самогубство не розглядається, оскільки на тілі загиблої виявлено сліди насильницької смерті, також відпала версія про зґвалтування. За його словами, слідство відпрацьовує три основні версії вбивства: вбивство у зв'язку зі справою Россошанського, вбивство правозахисника на професійному ґрунті, побутовий конфлікт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА