21:40 03.01.2018

У Миколаєві за місяць зафіксовано 37 випадків захворювання на гепатит А

2 хв читати
У Миколаєві за місяць зафіксовано 37 випадків захворювання на гепатит А

У Миколаєві за період з 3 грудня 2017 року зафіксовано 37 випадків захворювання на вірусний гепатит А, ймовірною причиною такої кількості захворілих може бути вода з пунктів доочистки та розливу.

Як повідомляє відділ інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради, в середу ці питання обговорювалися в міськраді на засіданні профільної комісії.

"У Заводському районі з 3 грудня 2017 року розпочали реєструвати випадки захворювання на вірусний гепатит А. Перший житель Миколаєва захворів 27 листопада, а звернувся до лікарів лише за кілька днів. Поступово кількість хворих зростала, масові звернення городян почали реєструватися тільки з 28 грудня 2017 року. (...) станом на 2 січня в Заводському районі зареєстровано 27 випадків захворювання, в тому числі 4 дитини. На сьогодні є вже 37 випадків, 5 з яких - у Інгульському районі", - цитує відділ інформаційного забезпечення заступника головного санітарного лікаря області Олександра Ігнатенка.

За його словами, епідемічне обстеження встановило, що спільного харчового фактора у пацієнтів немає, люди навіть ніде не зустрічалися. Це дало підстави вважати, що єдиний фактор, який об'єднує хворих, - вода з пунктів доочистки та розливу.

У середу були відібрані зразки води з тих місць продажів, про які повідомили хворі, дослідження проведуть в вірусологічній лабораторії в Миколаєві і паралельно - в референс-лабораторії Одеси.

Як з'ясувалося, в Миколаєві функціонують близько 120 пунктів доочистки та розливу води, які ніхто не перевіряє через мораторій на перевірки бізнесу.

Під час засідання комісії прийнято рішення провести позачергову перевірку всіх пунктів доочистки та розливу, що діють в місті. Окрім того, вирішено з 3 січня тимчасово заборонити діяльність семи пунктів розливу доочищеної води.

У місті проводяться медичні огляди контактних осіб з хворими на вірусний гепатит А, забезпечена готовність закладів охорони здоров'я до розгортання додаткових ліжок. Управління освіти зобов'язало керівників шкіл і дитсадків посилити санітарно-протиепідемічний режим в навчальних закладах Миколаєва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА