23:58 03.01.2018

ЗМІ дізналися про знищення семи російських літаків на базі в Хмейміме

2 хв читати

В останній день 2017 року бойовики в Сирії обстріляли російську авіабазу в Хмейміме з мінометів, Москва втратила чотири бомбардувальники Су-24, два винищувачі Су-35С, транспортний літак Ан-72, пише «Коммерсант» з посиланням на двох військово-дипломатичні джерела. Співрозмовники газети додали, що більше десяти військовослужбовців могли отримати поранення.

Видання називає це «одним з найбільш серйозних подій» за весь час російської операції в Сирії. Джерела «Коммерсанта» не уточнили, бойовики якої саме терористичної організації напали на базу.

Газета також пише, що Міністерство оборони не коментував подію, а повідомило тільки про катастрофу вертольота Мі-24. У відомстві заявили, що під час перельоту 31 грудня з Хмейміма в інший район Сирії розбився вертоліт Мі-24, загинули два пілоти, а бортмеханік отримав травми, його пізніше евакуювали. Причиною події військові назвали технічну несправність, в Міноборони підкреслили, що вертольоти не обстрілювали.

Група розслідувачів Conflict Intelligence Team написала в своєму Telegram після виходу матеріалу газети, що жодне угрупування за минулі кілька днів не взяла на себе відповідальність за подію. Крім того, в CIT відзначили, що ніхто з місцевих жителів не опублікував відео або фото наслідків обстрілу російської бази, хоча до цих пір «фотографії наслідків інцидентів поруч з авіабазою Хмеймім швидко виявлялися в соціальних мережах».

До цього, 27 грудня, «Інтерфакс» повідомляв про те, що на російську авіабазу в Сирії була здійснена ракетна атака. Встановлені на Хмейміме засоби ППО, повідомлялося тоді, змогли збити дві ракети, третя до авіабази не долетів. Пізніше офіційний представник МЗС Марія Захарова назвала подію «провокацією терористів» і розповіла про заклопотаність Москви тим, що у бойовиків з'являються «нові озброєння».

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА