15:31 04.01.2018

Єврокомісія оцінить боротьбу голови Ради ЄС Болгарії з корупцією наприкінці року

2 хв читати
Єврокомісія оцінить боротьбу голови Ради ЄС Болгарії з корупцією наприкінці року

Європейська комісія працює у тісній взаємодії з болгарським урядом із забезпечення головування Болгарії в Раді ЄС у першій половині 2018 року, заявила в четвер офіційний представник ЄК Міна Андрєєва.

"Нагадаю також, що під час візиту болгарського уряду 8 листопада до Європейської комісії голова (ЄК Жан-Клод - ІФ) Юнкер сказав, що він задоволений підготовкою (Софії) до головування. Має бути візит (Єврокомісії) до Софії з нагоди старту головування наступного тижні 11 січня", - повідомила прес-секретар.

До неї звернулися із запитаннями, чи не непокоїть Єврокомісію те, що Раду ЄС з 1 січня очолила країна, що має серйозні проблеми з корупцією.

"Що стосується боротьби проти корупції, я вважаю, вона є складовою частиною тривалої роботи з Болгарією у рамках механізму співпраці та перевірки (для Румунії та Болгарії - ІФ). І в доповіді цього механізму в листопаді минулого року комісія підтвердила своє довгострокове зобов'язання щодо Болгарії в тому, що стосується продовження боротьби проти корупції", - сказала М.Андрєєва.

За її словами, Єврокомісія надала свої конкретні рекомендації з цієї проблематики болгарській стороні. У Болгарії триває відповідний законодавчий процес, за яким уважно спостерігають з Брюсселя.

"А потім ми оцінимо прогрес до кінця 2018 року. Тобто ми продовжуємо працювати разом із болгарським урядом щодо питання боротьби проти корупції", - пояснила представник Єврокомісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА