20:11 04.01.2018

lifecell має намір блокувати трафік на номери 0-800

2 хв читати
lifecell має намір блокувати трафік на номери 0-800

ПАТ "Укртелеком" 3 січня отримало від оператора мобільного зв'язку компанії lifecell повідомлення про намір блокувати трафік на номери 0-800, ідеться в заяві ПАТ у четвер.

"Протягом останнього кварталу минулого року сторони конфлікту обговорювали комерційні умови співробітництва. Оператори також отримали рекомендації Національної комісії (що здійснює регулювання у галузі зв’язку та інформатизації – НКРЗІ) щодо недопущення блокування трафіку в період переговорного процесу", - йдеться в заяві "Укртелекому".

Оператор фіксованого зв'язку наголошує, що забезпечуватиме безперебійне проходження всіх типів дзвінків на мережу lifecell.

В "Укртелекомі" додали, що блокування дзвінків, усупереч рекомендаціям державного регулятора, яким погрожує ТОВ "Лайфселл", може перешкодити абонентам здійснювати дзвінки на різні інформаційно-сервісні лінії 0-800, серед яких можуть бути номери банків, страхових компаній тощо. На думку оператора, це може створити перешкоди як приватним, так і бізнес-абонентам обох компаній.

"Якщо абоненти матимуть такі проблеми, рекомендуємо їм використовувати телефони не lifecell, а інших операторів", - заявили в "Укртелекомі".

У компанії зазначили, що, не погоджуючись на ультимативні умови, висунуті lifecell без економічного та регуляторного обґрунтування, виступає за продовження переговорного процесу, зокрема із залученням експертизи НКРЗІ.

НКРЗІ в четвер, у свою чергу, на сайті звернулася до операторів із рекомендацією в таких конфліктних ситуаціях забезпечувати пропуск усіх видів трафіку споживачів між їхніми мережами та звертатися до регулятора щодо вирішення спору.

Як повідомлялося, 29 грудня 2017 року "Укртелеком" заявляв про можливе припинення дзвінків між стаціонарними номерами та номерами lifecell з вини мобільного оператора. Водночас lifecell 2 січня 2018 року повідомив про продовження переговорного процесу з "Укртелекомом" стосовно договору про взаємне з'єднання мереж.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА