07:09 05.01.2018

У справі Ноздровської працює посилена слідчо-оперативна група

3 хв читати
У справі Ноздровської працює посилена слідчо-оперативна група

Поліція робить усе можливе для розкриття вбивства Ірини Ноздровської, запевнив перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін.

"Поліція робить усе можливе для встановлення особи, причетної до вбивства Ірини", - йдеться в повідомленні на сторінці поліції Київської області в Фейсбук в четвер увечері.

За словами В.Аброськіна, для розслідування справи про вбивство І.Ноздровської створено посилену слідчо-оперативну групу. До її складу входять працівники апарату Національної поліції, Головного слідчого управління, Департаменту карного розшуку Нацполіції та інших департаментів, задіяних для розкриття умисного вбивства правозахисниці.

Разом з тим в Вишгороді відбувається засідання спеціального координаційного штабу у справі І.Ноздровської, яке закрите для преси і громадськості.

Як повідомив близько 23.10 канал "Прямий", засідання триває вже третю годину.

На ньому присутній перший заступник глави Національної поліції В'ячеслав Аброськін, керівники департаменту карного розшуку та головного слідчого управління НПУ. Вони заслуховують керівників Вишгородської поліції і слідчих.

"Наразі досить багато роботи зроблено. Допитано велику кількість осіб з руху переміщення потерпілої з місця її роботи в безпосереднє місце виявлення трупа. Проводиться поквартирний, подворовий обхід села Демидів і населених пунктів поблизу", - заявив В.Аброськін

"У такому режимі вся поліція Головного управління поліції Київщини та апарату Нацполіції буде працювати до тих пір, поки не буде встановлено людину, яка вчинила цей злочин", - заявив В.Аброськін.

Як повідомлялося, юрист І.Ноздровська, яка проживала в с.Демідов Вишгородського району, була знайдена мертвою в річці 1 січня. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

2 січня, народний депутат (фракція "БПП") Мустфа Найєм повідомив, що І.Ноздровська довгий час добивалася вироку для вбивці своєї сестри Світлани, яку збив п'яний племінник голови Вишгородського райсуду Дмитро Россошанський, за що неодноразово піддавалася погрозам з боку обвинуваченого і його родичів. "У червні цього року їй таки вдалося домогтися справедливості - Д.Россошанского засудили до семи років позбавлення волі. 27 грудня відбувся розгляд апеляційної скарги - суд відмовив адвокатам вбивці, відправив справу до першої інстанції і продовжив обвинуваченому арешт на 60 діб. Під час засідання суду батько обвинуваченого пригрозив Ірині: "Ти погано закінчиш". А за два дні, в п'ятницю, 29 грудня, Ірина пропала", - розповів М.Найем.

Начальник поліції Київської області Дмитро Ценов у той же день повідомив, що І.Ноздровська не зверталася до правоохоронних органів із заявами про погрози на її адресу. Однак слідство не розглядає версію її самогубства.

Тоді ж М.Жукович поінформував, що основних версій вбивства у слідства чотири: "Це, як я вже сказав, її професійна діяльність. Друга - вже більш конкретизована, за останньою справою за фактом дорожньо-транспортної пригоди. Наступна - хуліганство. І ще одна версія - це те, що її хотів хтось згвалтувати".

Разом з тим, М.Найем повідомив, що після проведення попередньої судово-медичної експертизи версія про самогубство не розглядається, оскільки на тілі загиблої виявлено сліди насильницької смерті і відпала також версія про згвалтування. За його словами, слідство відпрацьовує 3 основні версії вбивства: 1) вбивство у зв'язку зі справою Россошанського 2) вбивство правозахисника на професійному ґрунті 3) побутовий конфлікт.

3 січня, згідно з попередніми результатами судово-медичної експертизи, на тілі І.Ноздровської виявлені колото-різані рани, однак остаточна причина смерті поки не встановлена, поінформували в Нацполіції Київської області.

"У нас немає ще остаточної офіційної експертизи. Дані попередні. Немає остаточної (встановленої причини смерті - ІФ). Там є колото-різані рани, але від чого саме вона померла, ще не можемо сказати", - повідомив начальник відділу комунікації Національної поліції Київської області Микола Жукович агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

За його словами, версія про згвалтування відкинута. Як зазначив М.Жукович, правоохоронці відпрацьовують інші версії, підозрюваних поки немає.

Відповідаючи на питання, коли слід очікувати остаточні результати експертизи, глава прес-служби Нацполіції повідомив: "Не ми її проводимо. Ми думаємо, що в п'ятницю будуть якісь результати розслідування".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА