16:59 05.01.2018

Українські моряки із заарештованого в Сирії судна ввечері вилетять до Києва

2 хв читати
Українські моряки із заарештованого в Сирії судна ввечері вилетять до Києва

Десять українських моряків, які були на заарештованому судні Starshina Derov N.G. у порту Тартус у Сирії, нині вже перебувають на території посольства України в Лівані і вже ввечері планують прибути до Києва, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"Українські моряки, яких утримували в сирійському порту Тартус без засобів для існування через арешт судна, завдяки зусиллям українських дипломатів уже перебувають на українській землі - в посольстві України в Лівані. Вже ввечері (5 січня - ІФ) рейсом авіакомпанії "Браво" Бейрут-Київ наші моряки прибудуть до України і матимуть змогу відзначити Різдво в колі своїх родин", - повідомляється на сторінці МЗС у соцмережі Facebook у п'ятницю.

"У посольстві України в Лівані перед від'їздом їх нагодували варениками і привітали з новорічними святами. Адже у моряків можливостей святково зустріти Новий рік не було", - додали в МЗС.

Як повідомило видання "Українська правда", десять українських моряків застрягли на заарештованому судні Starshina Derov N.G. у Сирії з серпня 2017 року. Екіпаж майже два роки не отримував зарплати, а саме судно було в поганому технічному стані й заарештоване за борги судновласника/оператора за позовом третьої особи. Крім того, судновласнику загрожують санкції за неодноразові візити в окупований Крим.

5 січня з'явилася інформація, що моряки повертаються із Сирії додому напередодні Різдва.

За словами представника департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Василя Кирилича, завдяки діям консула сирійські органи влади повернули паспортні документи морякам, знайшли заміну екіпажу серед місцевих жителів і повернули громадян України до Лівану, де в п'ятницю на кордоні їх зустрів український консул. Він додав, що всі фінансові питання - оплата транспортних витрат, авіаквитків в Україну - врегульовані посольством України в Лівані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА