12:52 06.01.2018

На заклик почати пошуки Ірини Ноздровської відгукнулися лише Ілля Ківа та Мустафа Найєм - журналіст

2 хв читати

Багато з тих, хто сьогодні активно коментує вбивство правозахисниці Ірини Ноздровської, робить собі на цій трагедії ім'я та особистий піар, повідомив близький друг загиблої Володимир Тимофійчук в ефірі телеканалу ATR.

"Багато хто зараз на цій ситуації піариться, але ніхто не думає про сім'ю загиблої. Всі кричать, що допомагають родині, але фактично з родичами Ірини поруч нікого немає", - розповів журналіст.

За його словами, він неодноразово був свідком погроз на адресу І.Ноздровської, в тому числі від родичів і друзів Дмитра Россошанського, обвинуваченого у ненавмисному вбивстві її сестри.

 "Що стосується тих судових справ, які розслідувала Ірина, то я особисто був свідком погроз на її адресу від родичів Россошанського та його друзів. Точно так само погрожували і мені. Наскільки версія помсти Россошанського може бути основною, має визначити слідство", - каже журналіст.

За словами В.Тимофійчука, за кілька днів до того, як виявили тіло Ірини, він підняв на ноги всіх громадських діячів, активістів і поліцію. Але ніхто його заявам значення не надав.

"Коли хтось каже, що Ківа (голова Соцпартії України Ілля Ківа - ІФ) вирішив попіаритися на цій історії, то я вам скажу - він не піарився, а реально відгукнувся. Як відгукнувся і народний депутат Мустафа Найєм. Я обдзвонив всю свою записну книжку, подзвонив у поліцію", - розповів В.Тимофійчук.

Журналіст додав, що коли він попросив у поліції кілька людей для пошуків Ірини, то правоохоронці відповіли, що всі співробітники зайняті іншим вбивством.

"Ілля Ківа дав 15 осіб військових, сам приїхав у село, погодилися допомогти активісти. Тільки тоді, коли тіло знайшли і вся країна встала на вуха, поліція заворушилася", - зазначив журналіст.

Як повідомлялося, 1 січня 2018 року в річці в районі Вишгорода Київської області знайшли тіло І.Ноздровської, яка зникла 29 грудня року. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство".

За інформацією народного депутата Мустафи Найєма, слідство наразі відпрацьовує три основні версії: вбивство у зв'язку зі справою про ДТП за участю Д.Россошанського, племінника колишнього голови Вишгородського райсуду, вбивство на професійному ґрунті і побутовий конфлікт.

І.Ноздровська вела справу про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської в аварії. У вересні 2015 року її збив Д.Россошанський. І.Ноздровська заявляла, що винний у ДТП перебував під впливом наркотиків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА