19:20 07.01.2018

Міністр Ірану пообіцяв жорстко відповідати на дії терористів

2 хв читати
Міністр Ірану пообіцяв жорстко відповідати на дії терористів

Іранські спецслужби будуть рішуче реагувати на дії терористичних угруповань в регіоні, заявив міністр розвідки Ірану Махмуд Алаві в неділю на церемонії поминання трьох загиблих співробітників сил безпеки на північному заході Ірану, в місті Урмія.

"Співробітники іранських спецслужб підставляють себе під кулі, але не дозволять ворогові підірвати безпеку країни. Терористичні угруповання не можуть послабити рішучість іранського народу", - наводить його слова агентство IRNA.

4 січня міністерство розвідки Ірану оголосило, що на північному заході країни розгромлено озброєний терористичний осередок, "який потрапив в Іран і планував влаштувати вибухи і вбивати невинних людей, щоб підтримати недавні заворушення".

Згідно із заявою, терористи в зіткненні з іранськими силами безпеки в північно-західному місті Піраншахр в провінції Західний Азербайджан вбили трьох правоохоронців. Один терорист також був убитий, а деякі інші члени угруповання отримали поранення внаслідок зіткнення, заявили в міністерстві.

Під час операції було конфісковано зброю, в тому числі автомати Калашникова, гранати, військову форму та інструкції щодо порушення заворушень.

У заяві міністерства говориться, що три інші терористичні осередки раніше були виявлені і розгромлені в західному Ірані.

Тим часом, напередодні тисячі людей взяли участь в маніфестаціях на підтримку керівництва країни і проти насильства, спалахи якого відбувалися в ході останніх опозиційних демонстрацій.

На минулому тижні в Ірані відбулися акції протесту проти політики влади країни. Президент Ірану Хасан Рухані в свою чергу закликав співгромадян до спокою і нагадав про право громадян на мирне і законне волевиявлення. За даними місцевого телебачення, всього в результаті безладів, що супроводжували акції протесту в різних районах країни, загинули не менше 20 людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА