07:16 08.01.2018

Прем'єр-міністр Угорщини назвав біженців "мусульманськими загарбниками"

2 хв читати
Прем'єр-міністр Угорщини назвав біженців "мусульманськими загарбниками"

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв'ю німецькому виданню Bild назвав біженців, які прибувають в країну, "мусульманськими загарбниками". Орбан заявив, що його країна не має наміру брати нових біженців.

"Ми не вважаємо цих людей мусульманськими біженцями. Ми вважаємо їх мусульманськими загарбниками", - заявив він, підкресливши, що приїжджі лише шукають більш вигідні умови для життя.

Орбан розповів про свою впевненість у тому, що прийом біженців лише створює неминучі проблеми для країни. У їх числі він назвав появу "паралельних суспільств" з прибулих іноземців і корінних жителів. "Ми вважаємо, що велика кількість мусульман неминуче веде до появи паралельних суспільств. Ми цього не хочемо. І ми не хочемо, щоб нас до цього примушували", - підкреслив він.

При цьому прем'єр-міністр Угорщини спростував звинувачення в тому, що Угорщина отримує допомогу від Євросоюзу і при цьому не бере на себе відповідальність з прийому біженців. Орбан заявив, що ці процеси невзаємопов'язані. "Це справедлива компенсація за те, що ми відкрили свій ринок для конкуренції. Це не має нічого спільного з проблемою біженців", - сказав журналістам глава угорського уряду.

У 2015 році в Євросоюзі була введена система квот, згідно з якою біженці, які прибули в прикордонні європейські країни, розподіляються між іншими державами союзу. Розподіл квот відбувалося пропорційно населенню країн Євросоюзу. Угорщина, Чехія, Румунія і Словаччина виступили проти подібної системи. Угорщина і Словаччина подали позови до Суду Євросоюзу з вимогою припинити подібну практику, однак суд відхилив їх скаргу. Незважаючи на це, в червні Чехія оголосила, що припиняє прийом біженців за квотами.

У грудні проти системи квот також виступив новий глава уряду Австрії Себастьян Курц. Він назвав її "безглуздою", підкресливши, що вона веде до розколу всередині ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА