15:38 09.01.2018

Візит есмінця Carney до Одеси демонструє розширення взаємодії з партнерами у Чорному морі

2 хв читати
Візит есмінця Carney до Одеси демонструє розширення взаємодії з партнерами у Чорному морі

Візит до порту Одеси есмінця Військово-морських сил США Carney (DDG64) демонструє спільну відданість підтримці стабільності в Чорному морі та розширенню взаємодії з партнерами в цьому регіоні, зазначають у командуванні 6-го флоту ВМС США.

"USS Carney прибув до Одеси 8 січня. Регулярний візит демонструє спільну відданість підтримці безпеки і стабільності в регіоні, а також розширенню взаємодії з партнерами в Чорному морі", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в офіційному акаунті командування у вівторок удень.

USS Carney (DDG-64) - есмінець типу "Арлі Берк". Корабель здатний виконувати різноманітні завдання завдяки своєму потужному і збалансованому озброєнню, керованого єдиною системою Іджіс. З 5 до 11 січня 2018 р. корабель перебуває в Чорному морі для підтримки безпеки і регіональної стабільності.

Як повідомлялося, про те, що в Одеському порту біля причалу нового контейнерного термінала вранці в понеділок пришвартувався есмінець Carney (DDG64), повідомляло місцеве інтернет-видання "Думська". За інформацією видання, це судно стало першим кораблем НАТО, що відвідав Одесу в новому році. У липні 2017 року Carney брав участь у міжнародних навчаннях "Сі Бриз-2017", під час яких на його борт піднімався президент України Петро Порошенко.

Есмінець перебуватиме в Одесі до 11 січня. Командування 6-го флоту ВМС США повідомляє, що мета візиту корабля - проведення операцій із гарантування безпеки на морі і зміцнення комбінованої готовності і військово-морського потенціалу серед союзників і партнерів НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА