16:56 09.01.2018

Міноборони планує в 2018 р. побудувати 93 військових гуртожитки

2 хв читати
Міноборони планує в 2018 р. побудувати 93 військових гуртожитки

 Міністерство оборони України завдяки введеним законом про держбюджет-2018 спрощеним процедурам будівництва у військових частинах планує побудувати в поточному році 93 військових гуртожитки, повідомив радник президента України, помічник міністра оборони Юрій Бірюков на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Необхідні підготовчі роботи щодо гуртожитків "2017" проведені та вже починаються торги на будівництво. 25 тис. контрактників уже цього року отримають житло", — написав Ю.Бірюков у Facebook.

За його словами, загалом заплановано будівництво 184 військові гуртожитки.

Радник президента зазначив, що ці об'єкти будуватимуться на земельних ділянках, що належать Міноборони, за спрощеною системою без надання містобудівних документів.

Згідно з документом, найбільша кількість військових новобудов за 2017-2018 рік запланована в Донецькій (20), Миколаївській (19), Одеській (18) і Львівській (15) областях.

Ю.Бірюков додав, що початок будівництва сімейних гуртожитків заплановано на 2019 рік, тоді як будівництва індивідуального житла поки що в плахах немає через відсутність необхідного бюджетного фінансування в найближчій перспективі.

"У нас поки що немає інших варіантів: баланс між реальними грошима і реальною чергою. За планом - спочатку п'ятеро осіб у кімнаті, потім (у міру додаткового будівництва) - розселення до трьох чоловік. Окремою програмою (з 19-го) початок будівництва сімейних гуртожитків", - написав він.

У дискусії на сторінці радник уточнив, що сімейні гуртожитки для молодших офіцерів і сержантського складу - "це якраз і плануються "смарт-квартири", з окремими санвузлами і кухнями".

Коментуючи побоювання, що спрощення в отриманні дозвільних документів призведе до зловживань, радник вказав на необхідність проведення будівельної експертизи.

Як повідомлялося, верховна Рада законом "Про державний бюджет України на 2018 рік" дозволила впродовж 2018 року будівництво об'єктів з незначними і середніми наслідками (СС1 і СС2) на території військових частин без містобудівних документів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА