20:21 09.01.2018

У Польщі постане перед судом за торгівлю українцями керівник кадрового відділу будівельних фірм

1 хв читати
У Польщі постане перед судом за торгівлю українцями керівник кадрового відділу будівельних фірм

У Польщі керівника кадрового відділу, яка займалася набором громадян України на роботу в будівельні фірми, звинувачують в торгівлі людьми, повідомила українська служба "Польського радіо".

"Окружна прокуратура у Вроцлаві звинуватила 44-річну Агнешку Г. у торгівлі людьми, погрозах і підробці документів. Жінка займалася набором громадян України на роботу в трьох вроцлавських будівельних фірмах", - йдеться в повідомленні.

За даними польських прикордонників, цій жінці, яка керувала кадровою політикою будівельних фірм, пред'явлено 20 звинувачень, 17 з них стосується торгівлі людьми.

В прикордонному відомстві Польщі відзначили, що ця співробітниця використовувала особисту ситуацію і незнання польської мови громадянами України, у працівників відбирали паспорти, щоб ті не могли вільно їздити по країні і залишати робочі місця.

Відносно українців застосовували і так званий механізм боргів - за повернення паспорта обвинувачена вимагала виплатити витрати, пов'язані з працевлаштуванням.

За словами слідчих, жінка також встановлювала штрафи (за хворобу, зміну місця роботи або ігнорування дзвінків), не виплачуючи зарплату.

Керівнику кадрового відділу загрожує мінімум 3 роки позбавлення волі, зазначає "Польське радіо".
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА