08:43 10.01.2018

Генерал США порівняв можливий конфлікт з КНДР з "Грою престолів"

2 хв читати
Генерал США порівняв можливий конфлікт з КНДР з "Грою престолів"

Комендант корпусу морської піхоти США Роберт Неллер під час розмови з підлеглими порівняв потенційні військові дії на Корейському півострові з подіями, які розгорнулися в популярному телесеріалі по книзі Джорджа Мартіна "Гра престолів", повідомляє портал Military.com.

"Були колись в Кореї? Корея - це відстій. Люди прекрасні, країна жорстка", - сказав генерал, пояснивши, що на Корейському півострові складні кліматичні умови з перепадами температур, характерними для гористої місцевості. "Жарко влітку, холодно взимку. Там пагорби, вузькі проходи, дуже складно", - зазначив Неллер.

Він також звернув увагу на те, що в Південній Кореї проживає безліч людей. "У районі Великого Сеула проживають близько 30 млн осіб", - сказав він.

За його словами, потенційно можлива битва буде масштабною і кривавою. "Це буде "Гра престолів", - сказав він. "Багато постраждають. Я можу помилятися, але це дуже складна проблема", - сказав Неллер.

Генерал також зазначив, що реальні військові дії завжди відрізняються від того, що можна собі уявити, тому морським піхотинцям потрібно бути готовими морально і психологічно боротися в умовах, які серйозно відрізняються від умов війни на Близькому Сході, де вони воювали раніше. Неллер вважає, що в кінцевому підсумку США мають більші можливості для ведення військових дій, ніж КНДР, проте бій може стати "епічним".

У США є військові бази на території Південної Кореї, з контингентом близько 40 тис. чоловік. Морпіхи США проходять "одні з найскладніших" з точки зору фізичної підготовки тренування в гірських районах країни, уточнює Military.com.

Відносини між Вашингтоном і Пхеньяном загострилися, після того як на початку вересня КНДР оголосила про успішне проведене випробування водневої бомби, розробленої для установки на міжконтинентальну балістичну ракету. Окрім того, Південна Корея після цього вирішила обговорити з США розміщення на своїй території "найпотужнішої тактичної зброї з США".

Глава КНДР Кім Чен Ин підняв тему ядерної зброї і під час свого новорічного звернення до нації, заявивши, що "ядерна кнопка" завжди знаходиться на його столі.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА