11:55 10.01.2018

Адвокати Януковича у РФ працюють зі свідками захисту у справі про держзраду

2 хв читати
Адвокати Януковича у РФ працюють зі свідками захисту у справі про держзраду

Захисники екс-президента України Віктора Януковича у РФ працюють зі свідками, яких планують викликати до Оболонського районного суду Києва у справі про державну зраду свого клієнта, повідомив адвокат Віталій Сердюк.

"Це кілька простих службовців і особи, які проходили службу в правоохоронних органах, це і вищі посадові особи, які незаконно були відсторонені від влади в лютому 2014 року, що вплинуло на негативний розвиток подій, зокрема, втрату Україною Криму", - сказав В.Сердюк телеканалу "112. Україна" в середу.

Захисник зазначив, що до суду, що мав провести чергове засідання 10 січня, дійсно були надані квитки, які свідчать про відбуття адвокатів В.Януковича до Туреччини і Польщі.

"Ми дійсно надавали квитки, це було 7 січня. Ми були у відпустці. Нас відкликали для забезпечення принципу домінування інтересів клієнта, і ми почали працювати зі свідками. Зараз ми перебуваємо на території РФ, де працюємо з нашими співгромадянами, яких також переслідують в Україні з політичних мотивів і які не можуть потрапити на її територію, але висловили бажання виступити в суді як свідки і розповісти про обставини, які їм відомі як очевидцям подій лютого 2014 року", - пояснив він.

Адвокат також розповів, що особисто зустрічався з В.Януковичем. "Його позиція незмінна, він наполягає на необхідності надати йому можливість офіційно, під присягою, відповідно до вимог Європейської конвенції виступити перед судом і перед нашими співгромадянами, і відповісти на всі запитання. Це стосується як "справи про втрату Криму", так і у "справі Майдану", - вказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА