15:28 10.01.2018

Допит Саакашвілі в СБУ тривав понад 2,5 години

2 хв читати
Допит Саакашвілі в СБУ тривав понад 2,5 години

 Лідер партії "Рух нових сил", екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі вийшов після допиту в Службі безпеки України, де він провів 4 години, безпосередньо сам допит тривав понад 2,5 години.

"Усі запитання стосувалися виключно політичних акцій", - заявив він журналістам.

При цьому М.Саакашвілі повідомив про намір із четверга почати їздити Україною для пошуку людей у нову владу, запевнивши, що допити відвідуватиме.

Крім того, політик зазначив, що його допитали в статусі "якогось там свідка" щодо ситуації, що сталася 17 грудня 2017 року поблизу Жовтневого палацу, яку він називає "чистою провокацією".

"Стосовно Жовтневого палацу я хотів би, щоб вони показали бодай одного постраждалого. Говорили, що там було багато дітей, але замість дітей виявилися досить дорослі хлопці в протигазах. Вони говорили, що там були наші активісти, але показали хоч одного активіста, крім людей у масках?" - зазначив він.

У свою чергу адвокат М.Саакашвілі Руслан Чорнолуцький повідомив журналістам, що безпосередньо допит тривав понад 2,5 години.

"На сьогодні слідчі СБУ спільно з прокурорами Генеральної прокуратури планували провести другу слідчу дію - це відбір зразків для експертизи, але ми вже вдруге клопотали про те, щоб нам надали роз'яснення про те, які зразки відбиратимуться", - розповів адвокат.

Він додав, що цю слідчу дію було перенесено на наступний тиждень, орієнтовно на 16 січня.

Р.Чорнолуцький також уточнив, що сьогоднішній допит проводився у справі "Догнадзе - Курченко", в якій завтра планується засідання Апеляційного суду Києва з питання обрання запобіжного заходу для М.Саакашвілі.

Як повідомлялося, 17 грудня біля Жовтневого палацу в Києві сталися сутички між прибічниками лідера партії "Рух нових сил" М.Саакашвілі та правоохоронцями.

М.Саакашвілі заявив, що конфліктна ситуація біля палацу була "спеціально спровокована", оскільки раніше мітингувальникам повідомили, що вони можуть увійти туди та провести збори, але натомість їх зустріли кордони поліції, які застосовували спецзасоби. Начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко повідомив, що учасники акції "Марш за імпічмент" під час штурму палацу застосували газ невідомого походження із сильною дією, який раніше не використовувався. Внаслідок сутичок постраждали 60 нацгвардійців. Поліція встановлює тих, хто розпилював газ, а також людей, які штурмували палац.

Відкрито три кримінальні провадження за ст. 341 (замах на захоплення державних або громадських будівель або споруд (карається позбавленням волі до п’яти років)), ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу (позбавлення волі до 12 років)) і ст. 343 (перешкоджання діяльності правоохоронців) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА