20:34 10.01.2018

Прокуратура порушила справу щодо співробітників Голосіївського управління поліції, які обшукували будинок уродженця Білорусі

3 хв читати
Прокуратура порушила справу щодо співробітників Голосіївського управління поліції, які обшукували будинок уродженця Білорусі

Прокуратура м. Києва розпочала кримінальне провадження стосовно співробітників Голосіївського управління Національної поліції м. Києва, які проводили обшук у будинку уродженця Білорусі й нібито вимагали в нього хабара.

Як повідомляє в середу прокуратура м. Києва на сторінці в соцмережі Facebook, відомості внесено до ЄРДР за ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України.

Проведення досудового розслідування доручено слідчим головного управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області.

Крім того, київська прокуратура ініціювала службове розслідування стосовно працівників місцевої прокуратури, які підтримували в суді клопотання про застосування стосовно цього громадянина тимчасового арешту.

"Водночас за постановою прокуратури змінено підслідність в іншому кримінальному провадженні, розпочатому у вересні минулого року за фактом незаконного зберігання зазначеним чоловіком зброї та боєприпасів", - зазначено в повідомленні.

Матеріали розслідування з метою повного й об'єктивного дослідження всіх обставин із Голосіївського управління поліції передано до Солом'янського управління поліції Нацполіції в м. Києві.

Як розповіли у відділі комунікації поліції м. Києва, 43-річний уродженець Білорусі, згідно з базою даних Інтерполу, перебуває в міжнародному розшуку за ініціативою правоохоронних органів Білорусі за незаконну підприємницьку діяльність і легалізацію (відмивання) грошових коштів, отриманих злочинним шляхом. Крім того, у вересні 2017 року Голосіївське управління поліції в м. Києві розпочало кримінальне провадження за фактом незаконного зберігання цим громадянином вогнепальної зброї та боєприпасів.

"27 грудня минулого року в рамках розслідування зазначеного кримінального провадження поліцейські отримали рішення суду та провели обшук за адресою проживання фігуранта. Під час його проведення поліцейські виявили та вилучили 11 патронів до травматичної зброї, за зберігання яких без відповідних дозволів не передбачено кримінальної відповідальності", - поінформували в поліції.

Однак, як зазначається, відомості про дії працівників Голосіївського управління столичної поліції було оприлюднено в соціальній мережі, після чого керівництво столичного Главку ініціювало з цього приводу проведення службового розслідування.

Раніше, 8 січня, журналіст "1+1 медіа" Євген Плинський написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що з 29 грудня по 1 січня співробітники Голосіївського управління поліції, прокурори Київської міської прокуратури №1 організували протизаконне затримання уродженця Білорусі, громадянина України, підприємця Тимофія Кохновича й вимагали в нього $300 тис. за те, щоб його вилучили зі списку на екстрадицію до Білорусі.

"За нібито наявною інформацією слідчого, Т.Кохнович зберігає вдома зброю та боєприпаси ... 29 грудня слідча група у складі 26 осіб, зокрема спецпідрозділ КОРД, приїхала на обшук до будинку сім'ї Кохновича. Очолював групу старший оперуповноважений Голосіївського УП ГУ Нацполіції майор Якимчук В.Ю. і т. в. о. заступника начальника відділу кримінальної поліції Голосіївського ГУ Нацполіції Тичина С.В.", - написав журналіст і опублікував відеозапис із "доказами злочинних дій правоохоронців".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА