20:50 10.01.2018

Трамп закликав посилити закон про наклеп після виходу книги про Білий дім

2 хв читати
Трамп закликав посилити закон про наклеп після виходу книги про Білий дім

Американське законодавство про наклеп є "бутафорським і ганебним", заявив президент, нагадавши про свою обіцянку його посилити. Коментарі прозвучали після виходу книги про "внутрішню кухню" Білого дому при Трампі

Президент США Дональд Трамп заявив, що уряд "уважно вивчить" чинне в країні законодавство про наклеп, яке, на його думку, не відповідає американським цінностям, і перегляне його в бік посилювання, передає Reuters.

"Наші діючі закони про наклеп бутафорські і ганебні, вони не відповідають американським цінностям і американської справедливості, так що ми їх уважно вивчимо", - сказав президент. Білий дім має намір змінити їх таким чином, щоб, "коли хтось поширює брехню і наклеп про кого-то, останній міг би сподіватися на допомогу суду". Як передає агентство, Трамп неодноразово критикував закони про наклеп під час передвиборної кампанії.

Також агентство зазначає, що ці заяви президента послідували за виходом книги "Вогонь і лють: всередині Білого дому Трампа". Її автор - американський публіцист Майкл Вулфф, він стверджує, що книга заснована на інтерв'ю з колишніми і діючими співробітниками президентської адміністрації. Зокрема, в книзі йдеться, що колишній радник Трампа Стів Беннон назвав "зрадницькою" зустріч членів команди президента з російським адвокатом Наталією Весельницькою.

Вулфф також пише, що команда Трампа з самого початку не збиралася вигравати президентські вибори і не знала, що робити, коли республіканець все-таки переміг. Окрім того, обраний президент був злий у зв'язку з тим, що багато зірок шоу-бізнесу негативно відгукнулися про церемонію інавгурації, на яку були запрошені. Вулфф також розповідає, що дочка глави американської адміністрації Іванка Трамп розмірковує про перспективу висунути свою кандидатуру в президенти.

"Ніщо так не сприяло встановленню хаосу і дисфункції в Білому домі, як поведінка самого Трампа", - написав Вулфф.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА