10:59 11.01.2018

Прем'єр Литви просить не виривати із закордонних видань сторінок із рекламою алкоголю

2 хв читати
Прем'єр Литви просить не виривати із закордонних видань сторінок із рекламою алкоголю

Литовський прем'єр-міністр Саулюс Сквярняліс пропонує розповсюджувачам зарубіжних журналів у республіці, де з 1 січня вступила в силу повна заборона на рекламу спиртного, утриматися від абсурдних рішень.

"Я пропоную не виривати (сторінки з рекламою алкоголю - ІФ) це повний абсурд", - сказав С.Сквярняліс в інтерв'ю радіостанції Ziniu radijas у четвер.

За його словами, в цій ситуації всім слід керуватися здоровим глуздом.

"Якщо ти хочеш вульгаризувати якийсь закон, це можна зробити. Застосування закону вимагає критеріїв розумності та пропорційності. Вони неминучі і вони існують", - зазначив прем'єр.

За словами С. Сквярняліса, потрібно визначитися, чи впливає на суспільство реклама алкоголю, що публікується в видаваних малим тиражем зарубіжних журналах.

"Чи потрапляє в Литву реклама в закордонному журналі, що призначений навіть не для нашого ринку, невеликим тиражем - 50, 20 примірників, чи відчутний це вплив, якщо говорити про вплив на суспільство, чи ні", - звернувся із запитанням прем'єр.

Після вступу з початку року в силу повної заборони на рекламу алкоголю в Литві в місцях торгівлі з'явилися видані за кордоном журнали з вирваною, заретушуваною чи закритою наліпками рекламою алкоголю. Розповсюджувачі чинять так, побоюючись штрафів за поширення реклами алкоголю.

Десять парламентських консерваторів зареєстрували проект змін до закону про контроль алкоголю, в якому вони пропонують передбачити винятки із заборони на рекламу алкоголю для імпортованих видань іноземними мовами, що видаються юридичними особами, зареєстрованими за кордоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА