12:31 11.01.2018

ГПУ не підтверджує і не спростовує оригінальність тексту вироку суду про спецконфіскацію $1,5 млрд Януковича, оприлюдненого Al Jazeera

1 хв читати
ГПУ не підтверджує і не спростовує оригінальність тексту вироку суду про спецконфіскацію $1,5 млрд Януковича, оприлюдненого Al Jazeera

Генеральна прокуратура України не може ні підтвердити, ні спростувати автентичність тексту вироку Краматорського районного суду від 28 березня 2017 року про спецконфіскацію $1,5 млрд злочинної організації колишнього президента України Віктора Януковича, оприлюдненого телеканалом Al Jazeera.

"Ми не можемо ні підтвердити, ні спростувати той документ, який було оприлюднено в результаті розслідування Al Jazeera. Зверну вашу увагу на те, що зазначений документ не має ні підписів, ні печаток", - сказав заступник генерального прокурора України Євген Єнін на брифінгу в Києві в четвер.

За його словами, справжність документа буде підтверджено згодом, після проведення відповідного аналізу компетентними органами.

Як повідомлялося, 10 січня 2018 року Al Jazeera опублікувала 95-сторінковий текст вироку Краматорського районного суду від 28 березня 2017 року, пізніше засекречений як такий, що містить державну таємницю.

На сайті телеканалу вердикт суду наведено і українською, і англійською мовами. Al Jazeera стверджує, що вирок розкриває схеми, за якими здійснювався грабіж держави за президентства В.Януковича, й запитує, чому рішення суду було засекречено.

Крім того, телеканал зазначає з посиланням на юристів і борців із корупцією, що винесення такого вироку без участі компаній-нерезидентів у закритому режимі дає сильні аргументи цим компаніям домагатися повернення частини або всіх $1,5 млрд, які потрапили під спецконфіскацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА