19:55 11.01.2018

Нацгвардія взяла під охорону комплекс "Запорізька Січ" на Хортиці і храми Запоріжжя

2 хв читати
Нацгвардія взяла під охорону комплекс "Запорізька Січ" на Хортиці і храми Запоріжжя

У Запоріжжі військовослужбовці військової частини 3029 Національної гвардії України взяли під охорону на Хортиці історико-культурний комплекс "Запорізька Січ" з церквою, що відноситься до Української православної церкви Київського патріархату, також поліцейські і нацгвардійці здійснюють посилене чергування біля місцевих православних храмів.

"З 9 січня військовослужбовці 9-го полку оперативного призначення Національної гвардії України приступили до виконання службового завдання - охорони державного об'єкта і символу запорізького козацтва - історико-культурного комплексу "Запорізька Січ". Метою служби гвардійців є недопущення актів вандалізму, підпалу та інших протиправних дій", - йдеться в повідомленні на сторінці в / ч 3029 Нацгвардії в соцмережі Фейсбук.

Окрім того, в зв'язку з конфліктною ситуацією між релігійними конфесіями Національна поліція спільно з гвардійцями перейшла на посилений режим охорони церковних об'єктів.

"Наше завдання сьогодні - не допустити скоєння нападу або підпалу важливої для всієї України колиски української державності - Запорізької Січі. І я з упевненістю можу сказати, що наші бійці зроблять усе можливе для цього", - розповів начальник групи організації служби з охорони громадського порядку Максим Шека.

Під посилену охорону нацгвардійців також взято діючий дерев'яний козацький храм Пресвятої Борогодиці, що належить Українській православній церкві Київського патріархату, розташованого на території комплексу "Запорізька січ".

Як повідомлялося, на початку січня в Запоріжжі священики УПЦ (Московського патріархату) відмовилися відспівувати загиблого хлопчика, хрещеного в Київському патріархаті. Це викликало обурення у багатьох громадян не тільки в Запоріжжі й області, а й в інших регіонах. У багатьох населених пунктах проходила акція "Принеси ляльку" - до церков УПЦ (МП) люди приносили іграшки.

У самому Запоріжжі напередодні Різдва біля храму Петра і Февронії УПЦ (МП) церковна охорона побила двох запорожців, які принесли туди дитячі іграшки.

11 січня відомості про порушення релігійної рівноправності громадян з боку окремих представників Запорізької єпархії УПЦ (МП), громадської організації "Союз православний "Радомир" і невстановлених осіб внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, даною справою займається слідчий відділ Управління Служби безпеки України в Запорізькій області. Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 161 КК України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності і і за іншими ознаками).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА