20:18 11.01.2018

Кличко доручив зупинити незаконне будівництво ЖК в приватному секторі в центрі Києва

1 хв читати
Кличко доручив зупинити незаконне будівництво ЖК в приватному секторі в центрі Києва

Мер Києва Віталій Кличко доручив зупинити самовільне будівництво багатоповерхового житлового комплексу на вул. Мічуріна, 44 у Печерському районі столиці, повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) за підсумками відвідування міським головою місця забудови.

"Вартість землі (на Печерську - ІФ) - чи не найвища в Україні. Тут виникла конфліктна ситуація, оскільки будівництво ведеться без будь-яких дозвільних документів. Забудовник повинен невідкладно зупинити це будівництво", - цитує мера прес-служба КМДА.

Як стверджує депутат Київської міської ради Ігор Мірошниченко, реальним забудовником цього об'єкта є народний депутат Олександр Дубовий, тоді як земельна ділянка належить Івану Якушу.

Об'єкт розташований в зоні котеджної забудови поблизу Ботанічного саду, де діє обмеження на будівництво, встановлене Верховною Радою. Крім того, ділянка забудови є зсувонебезпечною і вимагає виконання умов протизсувного режиму.

За даними КМДА, перевірка підтвердила відсутність у забудовника необхідних дозволів, будівельних умов та іншої документації. Інформація про забудову в "Містобудівному кадастрі Києва" відсутня.

Згідно з повідомленням прес-служби КМДА, представник забудовника заявив про припинення будівництва, а демонтаж паркану розпочато одразу після інспекції мера.

За даними Держреєстру судових рішень, Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження в адміністративній справі про самовільну забудову на вул. Мічуріна в жовтні 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА