21:20 11.01.2018

У Держдепі США Україну внесли до групи країн, де мандрівникам потрібно виявляти підвищену обережність

3 хв читати
У Держдепі США Україну внесли до групи країн, де мандрівникам потрібно виявляти підвищену обережність

Державний департамент США відніс Україну до другої групи країн з чотирьох за рівнем безпеки для громадян США - до країн, під час поїздок до яких їм слід виявляти підвищену обережність.

"Виявляйте підвищену обережність в Україні через злочинність і громадянські заворушення. У деяких регіонах підвищений ризик", - повідомляється на сайті Консультації з подорожей Держдепу.

Зокрема, рекомендується не відвідувати Крим і східні частини Донецької і Луганської областей.

"У Криму - велика військова присутність Російської Федерації в рамках окупації і спроби анексії цієї частини України, яку міжнародна спільнота, зокрема США і України, не визнає. У Криму тривають зловживання і довільні тюремні ув'язнення іноземців та місцевого населення окупаційною владою, особливо зловживання щодо осіб, яких розглядають як тих, що заперечують російську владу на півострові ", - йдеться на сторінці, присвяченій застережень при поїздках в Україну.

Щодо Донбасу, в застереженні наголошується, що "очолювані Росією сили продовжують контролювати райони Донецької і Луганської областей", де конфлікт вже призвів до понад 10 тис. смертей. "Особам, зокрема громадянам США, погрожували, затримували або викрадали протягом кількох годин або днів після зупинки на контрольно-пропускних пунктах, контрольованих силами, очолюваними Росією. Уряд США має обмежену можливість надавати екстрені послуги громадянам США, які подорожують в Донецьку або Луганську області, оскільки державні службовці США не можуть подорожувати в східні райони Донецької і Луганської областей і в прилеглі райони", - йдеться в документі.

Крім того, в разі поїздки в Україну громадянам США рекомендується уникати демонстрацій та натовпу, не чинити фізичний спротив будь-якій спробі пограбування, стежити за важливими подіями в місцевих ЗМІ та коригувати свої плани на їх основі.

На сайті Консультації з подорожей Держдепу всі країни світу поділено на чотири групи: під час поїздок у які слід дотримуватися звичайних заходів безпеки; під час поїздок у які слід дотримуватися підвищеної обережності; поїздки в які рекомендується переглянути і поїздки в які не рекомендуються.

РФ і Туреччина зараховані до третьої групи через тероризм (обидві країни), утиски (РФ) і довільні затримання (Туреччина). У РФ рекомендують не їздити до Чечні та на Ельбрус, у Туреччині - в південно-східні провінції і до кордону з Сирією.

У застереженні наголошується, що в РФ громадяни США "часто стають жертвами переслідування, жорстокого поводження і вимагання з боку правоохоронних та інших посадових осіб". "Консульська допомога США затриманим особам часто необґрунтовано затримується російськими посадовими особами. Росія також вводить спеціальні обмеження для осіб з подвійним російсько-американським громадянством. Через скорочення російського уряду на дипломатичному персоналі США в Росії уряд США скоротив можливості надавати послуги громадянам США", - йдеться в документі.

Всі інші сусіди України, зокрема Білорусь і Грузія, зараховані до першої групи, при цьому непідконтрольні уряду Грузії регіони Абхазії, Південної Осетії відвідувати не рекомендується. А під час поїздок у неконтрольоване уряду Молдови Придністров'я рекомендується дотримуватися підвищеної обережності.

Також в першій групі - Вірменія, Казахстан, Таджикистан, Киргизстан, Туркменістан, Узбекистан, Сербія, Албанія, Південна Корея.

При цьому до другої групи потрапили такі країни ЄС, як Бельгія, Данія, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Велика Британія (причина - тероризм), сусідні ЄС Алжир, Єгипет, Туніс, Боснія і Герцеговина, Ізраїль, непідконтрольна сербському уряду територія Косово, а крім того - Китай, Індія, Індонезія, Колумбія, Ямайка, Мальдіви, Мексика, Саудівська Аравія, Південна Африка і багато інших держав з різних причин.

У третій групі - Британські Віргінські острови і Домініканська республіка (наслідки природних катаклізмів), Куба (напади на посольство США в Гавані), Гватемала, Гондурас і Венесуела (злочинність), Ліван (злочинність, тероризм, збройний конфлікт), Пакистан і Судан ( тероризм) і низка інших країн.

У четвертій групі - Афганістан, Центральноафриканська республіка, Іран, Ірак, Лівія, Малі, Корейська Народна Демократична республіка (Північна Корея), Сомалі, Сирія, Ємен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА