08:05 12.01.2018

Апеляційний суд змінив цілодобовий домашній арешт заступника голови Запорізької облради на частковий

4 хв читати
Апеляційний суд змінив цілодобовий домашній арешт заступника голови Запорізької облради на частковий

Апеляційний суд Харківської області розглянув апеляційні скарги на запобіжний захід заступнику глави Запорізької облради Владиславу Марченко, подані прокуратурою і захистом підозрюваного.

"Колегія суддів ухвалила апеляційні скарги захисників задовольнити частково; апеляційну скаргу прокурора залишити без задоволення. Ухвалу про вжиття до Владислава Марченко запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту в межах терміну досудового розслідування скасувати в частині способу застосування домашнього арешту. Винести нове рішення в цій частині, яким заборонити Владиславу Марченко залишати житло за його адресою з 14-00 години до 10-00 години наступної доби, з метою використання зазначеного часу для виконання ним депутатських повноважень", - повідомляє прес-служба апеляційного суду.

В інформації також зазначається, що суд відмовив у задоволенні апеляційних скарг на запобіжний захід братові В.Марченко, Марку.

"Колегія суддів ухвалила визначення слідчого судді Червонозаводського районного суду міста Харкова від 24 грудня 2017р про застосування Марку Марченко запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту залишити без зміни", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Як повідомлялося, 20 грудня Харківська прокуратура провела в Запоріжжі обшуки в службових кабінетах і за місцем проживання низки місцевих високопоставлених чиновників. Серед них заступник голови Запорізької обласної ради, керівник фракції "Самопоміч" в облраді та керівник Запорізької облорганізації партії Марченко та заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров, якому, за попередніми даними, вдалося втекти з міста.

При цьому міський голова Володимир Буряк повідомив, що його заступник А.Пустоваров вчора пізно ввечері відпросився на один день у приватних справах, і вже 22 грудня повинен бути на робочому місці.

Пізніше адвокат Марченко Сергій Барбашин повідомив, що його підзахисний був затриманий після обшуку у нього вдома слідчим харківської прокуратури і відправлений до Харкова, де йому буде вручено підозру за підписом прокурора Харківської області в скоєнні злочину.

У партії "Об'єднання "Самопоміч" розцінюють затримання В.Марченко як тиск на політичну силу." Це переслідування заради демотивації і приниження, як політичної сили так і тих людей, які протягом останніх трьох років відкрито чесно борються проти олігархічного розкрадання міста Запоріжжя та Запорізької області", - сказав лідер парламентської фракції" Самопоміч "Олег Березюк.

Пізніше генеральний прокурор Юрій Луценко спростував політичне підґрунтя затримання голови запорізької "Самопомочі".

"В.Марченко, який згідно з даними слідства разом з братом лобіювали свої фірми через зв'язки з екс-опоблоківцем, заступником мера Пустоваровим. Я розумію емоції пана голови фракції у ВР: його люди затримані, а опоблоківець втік. Не розумію лише - де тут політичні репресії? ", - написав Ю.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

22 грудня прокуратура оголосила про підозру в заволодінні чужим майном шляхом, зловживанні службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України) Марченко, його братові і директору одного з комунальних підприємств Мелітополя.

За попередніми даними досудового слідства, підозрювані, разом з іншими особами, розробили схему незаконного заволодіння бюджетними коштами.

"Тільки в цьому році проведено більше 10 тендерів через систему "Прозорро" на ремонт і реконструкцію освітлення парку відпочинку в Мелітополі, спортмайданчиків і багатопрофільного ліцею в Запоріжжі. Однак фактично тендер не відбувався. Оскільки підозрювані не допускали до участі в торгах сторонніх учасників, то державне замовлення розігрувалося тільки між підконтрольними фірмами, частина з яких має явні ознаки фіктивності", - повідомила прес-служба прокуратури Харківської області.

Після тендерів складалися фіктивні документи про виконання робіт і послуг, які фактично не проводилися і не виявлялися, а кошти перераховувалися на рахунки підконтрольних фірм, а звідти кошти переводили фіктивним підприємствам для подальшого переведення в готівку.

Унаслідок цього, за даними слідства, бюджетам Мелітополя і Запоріжжя завдано збитків на суму понад 87 млн. грн.

24 грудня Червонозаводський райсуд Харкова визначив запобіжний захід заступнику глави Запорізької облради В.Марченка та його брату Марку у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета. Прокуратура подала на них апеляцію.

Окрім того, прокуратура направила до суду клопотання про відсторонення від займаної посади заступника голови Запорізької обласної ради.

28 грудня підозру у цій справі було пред'явлено також А.Пустоварову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА