13:44 12.01.2018

Автор скандальної книги про Трампа може заробити на ній $7,4 млн

2 хв читати
Автор скандальної книги про Трампа може заробити на ній $7,4 млн

Журналіст Майкл Вулфф, автор книги про президента США Дональда Трампа, що спричинила бурхливу полеміку, може заробити на ній близько $7,4 млн, якщо будуть розкуплені додруківки тиражу, пише агентство Bloomberg.

У своїх підрахунках Bloomberg виходить зі стандартних умов угод авторів і американських видавництв - роялті за ставкою 15% від роздрібної ціни і завдаток в розмірі $500 тис. Точні домовленості М.Вулффа з американським видавничим домом Henry Holt & Co., який є частиною групи Macmillan, невідомі.

Перші дні продажу книги "Вогонь і лють: у Білому домі Трампа" (Fire and Fury: Inside the Trump White House) уже принесли М.Вулффу понад $1 млн, не рахуючи авансу.

Раніше американський видавничий дім Henry Holt & Co. вирішив терміново додрукувати 1 млн примірників "Вогню і люті", оскільки кількість замовлень значно перевищила початковий тираж у 150 тис. екземплярів.

За даними системи NBD Bookscan, що охоплює близько 85% книжкового ринку США, в перші два дні було продано понад 29 тис. примірників книги в твердій палітурці (ціна - $30), 250 тис. електронних книг (в середньому $14,99) і 100 тис . примірників аудіокниги ($27,99).

Крім того, М.Вулфф, як очікується, зможе продати права на екранізацію бестселера.

Книга "Вогонь і" лють "містить безліч подробиць особистого життя президента США Дональда Трампа. У ній, зокрема, розповідається про передвиборчі перегони 2016 року. Висловлювання її автора М.Вулффа і наведені ним цитати вже викликали обурення в адміністрації США. Представник Білого дому Сара Сандерс раніше зазначала, що багато в книзі не відповідає дійсності.

Так, у книзі наводяться слова колишнього радника президента зі стратегічних питань Стіва Беннона. Згідно з книгою, С.Беннон, згадуючи про зустріч в 2016 році сина Д.Трампа, Дональда Трампа-молодшого, з кількома росіянами, які заявляли, що у них може бути компромат на кандидата в президенти від демократів Гілларі Клінтон, назвав цей захід "зрадницьким і непатріотичним ". Крім того, на його думку, ймовірність того, що сам Д.Трамп не знав про цю зустріч, "дорівнює нулю".

У Білому домі заявили, що С.Беннон не тільки повідомив автору книги неправдиві відомості, а й порушив угоду, за якою не повинен був розповідати пресі або авторам книг про те, як він працював у Білому домі, а до того - в передвиборному штабі Д. Трампа.

Зі свого боку Д.Трамп звинуватив автора книги у брехні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

Україна продовжує виступати за створення окремого міжнародного трибуналу, який мав би мандат на подолання імунітету лідерів країни-агресора - Мудра

Росіяни за 2023 рік використовували на виробництвах західні верстати та їхні запчастини на $355 млн - Єрмак

Затримано громадянина Польщі, який пропонував російським спецслужбам замах на президента України

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА