13:47 12.01.2018

На Донбасі почалася фаза ескалації

2 хв читати
На Донбасі почалася фаза ескалації

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції загострюється, Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ фіксує поступове збільшення кількості обстрілів.

"Після домовленості про перемир'я на свята встановився відносний мир. Але не було жодного дня без порушень. Сторони в повному обсязі виконують узяті на себе зобов'язання ... Зараз можна сказати, що почалася фаза ескалації. Про це свідчать 2 тис. порушень, які наші спостерігачі зафіксували з 17.00 вівторка до 17.00 середи цього тижня", - повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він нагадав, що аналогічні домовленості вже були - так зване пасхальне, шкільне, хлібне перемир'я, і всі вони відбувалися за однією схемою: різке припинення вогню, потім поступове збільшення кількості обстрілів.

"Всі ці перемир'я мали позитивні наслідки. Місцеві жителі отримували можливість перепочити від обстрілів. Але ці періоди тривали недовго", - зазначив А.Хуг.

Перший заступник голови місії також поінформував, що за 2017 рік спостерігачі зафіксували 401 тис. 336 порушень режиму припинення вогню в зоні АТО. "Для порівняння: в 2016 році було 320 тис. 130 випадків", - сказав він.

А.Хуг наголосив, що в минулому році було 4 тис. 65 випадків розміщення важкого озброєння в порушення Мінських домовленостей, 2 тис. 422 разів патрулям СММ ОБСЄ перешкоджали у виконанні мандата.

"Ми, СММ ОБСЄ, не можемо забезпечити встановлення миру, це можуть зробити лише сторони конфлікту, лише вони можуть припинити бойові дії і забезпечити стійкий мир шляхом відведення озброєння і проведення розмінування", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА