16:06 12.01.2018

Синоптики попередили про значне похолодання

2 хв читати
Синоптики попередили про значне похолодання

 У другій половині січня на території України очікується ускладнення погодних умов, зокрема сильні снігопади та зниження температури повітря, прогнозує директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

"21-22 січня ми чекаємо на значне ускладнення погодних умов у зв'язку з надходженням з Балканського півострова глибокого та активного циклону - сильні снігопади з переходом у дощ, потім дощ із переходом у сніг, штормові вітри. Очікується ожеледиця на дорогах, посилення штормового вітру до 15-24 м/с і значні коливання температурного режиму", - повідомив М.Кульбіда в п'ятницю в Києві на засіданні державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо заходів із запобігання надзвичайним ситуаціям у зимовий період.

При цьому директор Укргідрометцентру зазначив, що найближчими днями температура повітря знизиться "вночі до -4-9°, а на північному сході до 10-14° морозу".

За словами М.Кульбіди, починаючи з 25 січня висока ймовірність сильного похолодання в Україні зі зниженням температури до -14-19°, а 27-28 січня - до -20-25°.

Директор Укргідрометцентру зазначив, що в найближчі десять днів очікується "проходження через центральні області України, окрім сходу і заходу, активної пари циклонів, які призведуть місцями до дуже сильного снігу, посилення швидкості вітру і, відповідно, до заметів". А приріст снігового покриву збільшиться на 10-20 см у більшості областей України.

"15-17 (січня) на всій території ми чекаємо на випадання снігу завтовшки до 10 см, таким чином сумарна кількість снігового покриву у більшості областей України може становити 20-30 см", - навів дані М.Кульбіда.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА