12:50 13.01.2018

Суд залишив під арештом директора одеського табору "Вікторія", де під час пожежі загинули діти

2 хв читати
Суд залишив під арештом директора одеського табору "Вікторія", де під час пожежі загинули діти

Приморський районний суд Одеси продовжив на 60 діб запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави для колишнього директора табору "Вікторія" в Одесі Петроса Саркісяна, де у вересні 2017 року згоріли троє дітей.

Своє клопотання про продовження запобіжного заходу прокуратура Одеської області пояснила необхідністю надання часу сторонам процесу на ознайомлення з матеріалами попереднього розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення правил пожежної безпеки, що спричинило загибель людей), які охоплюють 85 томів.

При цьому в наглядовому відомстві також нагадали, що розслідування кримінальних проваджень за низкою інших статей триває.

У свою чергу П.Саркісян не погодився з рішенням суду і оголосив голодування.

"Я офіційно заявляю про голодування проти судово-прокурорського свавілля, яке чиниться зараз і в цьому суді", – сказав він.

Розгляд питання про запобіжний захід для П.Саркісяна тривав два дні через відводи та зміну суддів, які розглядали справу.

Як повідомлялося, 30 листопада 2017 року Апеляційний суд Одеської області в четвер задовольнив скаргу обласної прокуратури про продовження терміну тримання під вартою для директора дитячого табору "Вікторія" П.Саркісяна без можливості внесення застави.

До цього Приморський райсуд Одеси передбачив можливість внесення застави в сумі 128 тис. грн. як альтернативу утримання під вартою для П.Саркісяна. Після чого заставу було внесено і директор табору, де загинули діти, вийшов на свободу.

Прокуратура тоді заявила, що категорично не згодна з цим рішенням суду і подала апеляційну скаргу.

Як повідомлялося, пожежа в таборі "Вікторія" виникла близько 23:30 15 вересня 2017 року. Вогонь повністю знищив двоповерхову дерев'яну будівлю, в якій на момент пожежі було 52 дитини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА