20:22 13.01.2018

Ердоган погрожує почати військову операцію проти курдів на півночі Сирії

2 хв читати
Ердоган погрожує почати військову операцію проти курдів на півночі Сирії

Туреччина "відірве голови" курдським "терористам" YPG в районах Афрін і Манбідж на півночі Сирії, "якщо вони не здадуться", заявив президент країни Реджеп Таїп Ердоган в публічному виступі в провінції Елязиг. Про це повідомляє турецький телеканал NTV.

"У Манбіджі, якщо не будуть виконані дані нам обіцянки (американців про виведення курдських загонів YPG), ми візьмемо справу в свої руки. Вони побачать, що ми зробимо за тиждень. Якщо терористи в Афріні не здадуться, ми відірвемо їм голови", - заявив Ердоган.

Він додав, що не дозволить "поясу терору" (так він назвав контрольовані курдами райони Північної Сирії) тягнутися уздовж кордону Туреччини. Ердоган заявив, що коли США "виставлять за двері" курдів, "ви будете шукати дірку, щоб втекти, і ми будемо переслідувати вас".

Курди відбили місто Манбідж у бойовиків угруповання "Ісламська держава"  за сприяння американського спецназу і авіації міжнародної коаліції на початку серпня 2016 року. Після цього в кінці серпня протурецькі бойовики почали за підтримки армії Туреччини операцію "Щит Євфрату" - наступ на місто Аль-Баб, зайнятий ІД, щоб не дати з'єднатися курдам з одноплемінниками, які займають ізольовану область "кантону" Афрін, і створити пояс курдських територій вздовж усього південно-східного кордону Туреччини.

Курди контролюють кілька "кантонів" на території Північної Сирії, так звану Федерацію Північної Сирії. Збройним крилом вважаються загони сирійських демократичних сил (СДС), підтримуваних США. Ядром СДС є загони курдського ополчення YPG, проте також до цих сил входять бойовики помірних опозиціонерів арабської національності. Туреччина вважає YPG філією Робочої партії Курдистану (РПК) - організації, яка веде озброєну боротьбу з турецькою владою за самовизначення курдів. Офіційна Анкара визнала РПК терористичною організацією. У той же час США постачають сирійським курдам озброєння, що є предметом суперечок Анкари з Вашингтоном.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За уточненою інформацією, дитина в Синельниковому, яку вважали загиблою, перебуває у важкому стані в лікарні - ОВА

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА