20:45 13.01.2018

Ракетний есмінець ВМС США "Карні" залишив Чорне море

2 хв читати
Ракетний есмінець ВМС США "Карні" залишив Чорне море

Американський ракетний есмінець "Карні" (USS Carney DDG64), оснащений системою ПРО "Іджіс", в суботу після восьмиденного перебування покинув акваторію Чорного моря, повідомили турецькі інформаційні портали, що публікують фотографії його проходження через протоку Босфор.

Як повідомлялося, корабель Військово-морських сил США типу "Арлі Берк", що несе окрім протиракет "Стандарт-2" також 56 крилатих ракет "Томагавк", 5 січня зайшов у Чорне море. Під час перебування він з 8 по 11 січня відвідав з візитом Одесу.

Морська авіація Військово-морських сил Збройних сил України провела в Чорному морі спільні тренування з есмінцем. За повідомленням прес-центру командування ВМС ЗСУ, мета цих тренувань полягала у відпрацюванні взаємодії відповідно до стандартів НАТО і підвищенні рівня сумісності.

Під час тренувань вертольоти українських ВМС Ка-27ПЧ і Ка-27пр здійснили понад 10 посадок на борт американського корабля, провели розвідку і спостереження за надводною обстановкою.

Останній раз есмінець "Карні" відвідував Чорне море в липні минулого року разом з ракетним крейсером ВМС США "Х'ю Сіті" (USS Hue City CG 66) для участі в американо-українських військових навчаннях "Сі Бриз" (Sea Breeze 2017).

В кінці листопада минулого року в Чорне море заходив американський ракетний есмінець "Джеймс Вільямс" (USS James Williams DDG95).

Після початку кризи на сході України в Чорне море регулярно заходять кораблі ВМС США і інших країн НАТО. Відповідно до Конвенції Монтре 1936 року, військові кораблі нечорноморських держав можуть перебувати в акваторії Чорного моря не більше 21 доби. При цьому загальний тоннаж військових судів нечорноморських держав не повинен перевищувати 30 тис. тонн.

"Карні" поряд з есмінцями ВМС США "Росс", "Дональд Кук" і "Портер", також оснащеними системою ПРО "Іджіс", які розміщені на постійній основі в Європі, разом з наземними базами ПРО "Іджіс" в Польщі та Румунії є складовими частинами програми побудови європейської поетапної адаптивної системи протиракетної оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА