20:41 14.01.2018

В Естонію прибуло 12 американських винищувачів для участі в навчаннях

2 хв читати
В Естонію прибуло 12 американських винищувачів для участі в навчаннях

В Естонію на авіабазу Емарі (Amari) в неділю прибув авіазагін США з 12 винищувачів F-16.

У прес-службі Сил оборони Естонії "Інтерфаксу" повідомили, що літаки 112 ескадрильї Національної гвардії Огайо прибули без проміжних посадок безпосередньо зі своєї бази в Толедо для участі в міжнародних навчаннях ВПС.

Як сказав в.о. командувача ВПС Естонії, полковник Рійво Валге (Riivo Valge), спільні навчання, що починаються в Естонії, стануть вже сьомими, проведеними на авіабазі Емарі. "Метою майбутніх навчань стане відпрацювання повітряних операцій за участю більших формувань. Для цього запрошені до Естонії також досвідчені наводчики з Бельгії, які проконсультують ВВС Естонії при проведенні подібних операцій", - зазначив він.

Американські літаки візьмуть участь і в спільних операціях наземних і військово-повітряних сил збройних сил як Естонії, так і НАТО.

Авіазагін США пробуде в Естонії до середини 2018 року, де візьме участь в навчаннях.

Так, вчення "повітря-повітря" продовжаться до середини березня 2018 року в спеціально відведеному для цього повітряному просторі в Західній Естонії і над островами, вони будуть проводитися на висоті не нижче півтора кілометрів. Навчання "повітря-земля" будуть проводитися на Центральному полігоні Сил оборони Естонії, де бойові літаки будуть відпрацьовувати польоти і на малих висотах.

Багатофункціональний винищувач F-16 Fighting Falcon є одномоторним легким бойовим літаком. Він може використовуватися для захисту повітряного простору, повітряних боїв, знищення наземних і надводних цілей, а також ведення розвідки.

Тим часом, у четвер посольство США в Литві повідомило, що в навчаннях ВПС Литви і США, які відбудуться в районі литовського полігону Казлу-Руда, розташованого в 40 км від кордонів Калінінградської області, візьмуть участь американські бомбардувальники зі складу 5-го бомбардувального авіакрила.

Первісне перекидання американської стратегічної авіації в Європу почалася 9 січня, коли до Великої Британії прибули перші три стратегічні бомбардувальники B-52H.

Одночасно з польотами в п'ятницю американських бомбардувальників за російською територією в регіоні Балтики вели спостереження стратегічний розвідувальний літак ВПС США RC-135W, що курсував у повітряному просторі Литви поблизу північного кордону Калінінградської області, а також французький літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління авіацією E-3F Sentry AWACS, який перебував у повітряному просторі Польщі біля південних кордонів Калінінградської області.

У четвер два бомбардувальники B-52H вже виконали перші польоти, в тому числі над Балтикою і східною Німеччиною. Перед польотом на борт бомбардувальників були завантажені навчальні боєприпаси.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

Війська РФ за добу завдали по Україні п’ять ракетних і 77 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА