19:11 15.01.2018

"Наш край" вимагає вжити заходів для вакцинації нещеплених українців від кору

2 хв читати
"Наш край" вимагає вжити заходів для вакцинації нещеплених українців від кору

Партія "Наш край" вимагає від уряду негайно вжити превентивних і протиепідемічних заходів для запобігання подальшого поширення кору в Україні.

"На сьогодні спалах кору офіційно зафіксований в Київській, Одеській і Запорізькій областях. Хворіє більше 200 чоловік, 5 летальних випадків. За січень-листопад минулого року зафіксовано 3382 хворих - це в 43,3 рази більше, ніж в минулому році. Вакцинація - єдиний шлях боротьби із захворюванням. Сьогодні вакциновано лише 45%, а щоб зупинити спалах, потрібно вакцинувати ще 50% українців. Уряд повинен негайно вжити превентивних і протиепідемічних заходів для запобігання подальшого поширення кору", - йдеться в зверненні, яке направив співголова партії Олександр Мазурчак до Кабміну.

Він додав, що істерію навколо поширення захворювання підігріває мовчазна позиція чиновників.

"Протягом двох тижнів ситуація навколо спалахів кору продовжує підігріватися. Головним фактором її розігріву є мовчазна позиція влади. Відсутність будь-якої інформації про готовність МОЗ до локалізації спалахів і можливої ​​епідемії, наявності достатньої кількості вакцини - все це працює на руку істерії", - упевнений О.Мазурчак.

За його словами, ситуація в країні зі спалахом кору свідчить про те, що уряд в черговий раз виявився не готовим до боротьби з інфекційними захворюваннями: "Влітку ботулізм, зараз кір. Уряд в черговий раз виявився не готовим до спалахів інфекційних захворювань. Ситуація повторюється і загрожує здоров'ю і життю українців".

Політик закликав владу виконувати свої прямі обов'язки і забезпечити безпеку громадянам країни від гострих інфекційних захворювань, проводячи своєчасні заходи по їх запобіганню.

"Єдиний шлях боротьби із захворюванням - вакцинація. Влада повинна негайно перевірити стан вакцинації медичних і освітніх установ, провести роз'яснювальну роботу і відзвітувати про наявність необхідної кількості вакцини для охоплення 95% населення, а не відмовчуватися", - резюмував О. Мазурчак.

За даними Міністерства охорони здоров'я, на початок вересня 2017 року зареєстроване тисяча шістсот двадцять сім випадків кору. Двоє дітей в Одеській області померли. До початку грудня зареєстровано 3382 випадки захворювання.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА