20:07 15.01.2018

Литовський благодійний телемарафон зібрав для східних областей України близько EUR82,7 тис

2 хв читати
Литовський благодійний телемарафон зібрав для східних областей України близько EUR82,7 тис

Другий благодійний телемарафон на підтримку України "Разом до перемоги" відбувся 13 січня на телеканалі Литовського національного радіо і телебачення "LRT", протягом прямого ефіру глядачі надіслали близько EUR82,7 тис.

Як повідомило посольство України в Литві, організаторами телемарафону виступили міжнародна волонтерська організація "Blue/Yellow" і Литовське національне радіо та телебачення. Захід присвячувався 27-й річниці Дня захисників свободи - трагічних подій у Вільнюсі 13 січня 1991 року, його мета - збір коштів як гуманітарної допомоги для потреб східних регіонів України, які постраждали від російської агресії.

У телемарафоні брали участь українські військовослужбовці та волонтери зі сходу України, група українських дітей зі східних регіонів, які навчаються у Вільнюському будинку литовців, голова волонтерської організації "Blue/Yellow" Йонас Охман, посол України в Литві Володимир Яценківський, глави дипломатичних місій Грузії, Латвії та Естонії, акредитовані в Литві, актив української громади Литви, литовська громадськість та ін.

"Тільки протягом прямого ефіру благодійного телемарафону глядачі надіслали близько 82 тис. 700 євро, одержувач яких – організація "Blue/Yellow", що надає допомогу постраждалим в результаті російської агресії на території Донецької та Луганської областей, українським військовим, їхнім сім'ям, дітям, які втратили батьків, а також страждають від воєнних дій у цих областях України міським громадам", - йдеться в повідомленні.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін подякував Литві за підтримку. "Велика подяка дружній Литві за підтримку та допомогу Україні", - написав він у мікроблозі в Твіттері в понеділок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА