08:14 16.01.2018

Пентагон має намір створити нову крилату ракету морського базування

2 хв читати
Пентагон має намір створити нову крилату ракету морського базування

Пентагон збирається розробити дві нові одиниці ядерного озброєння в рамках оновленої політики США, яка передбачає відповідь на зростаючі військові можливості Росії і Китаю, пише The Wall Street Journal.

Йдеться про створення ядерної боєголовки малої потужності, задля оснащення балістичних ракет Trident II, які вже використовуються військовими США і призначені для запуску з атомних підводних човнів. За даними WSJ, нові боєголовки Trident II можуть мати заряд потужністю всього кілька кілотонн в порівнянні з тим, які заряди можуть встановлюватися на Trident II зараз (від 100 до 455 кілотонн). За словами експертів, розробити нову боєголовку можна протягом двох років.

Окрім того, американські військові планують розробити нову крилату ракету морського базування, оснащену ядерною боєголовкою. Таким чином, в ядерну тріаду США повернеться система, яка була знята з озброєння в 2010 році, пише WSJ.

"Так як нове озброєння буде базуватися на підводних човнах, США не доведеться просити дозволу у інших країн на їх використання", - зазначає газета.

Раніше в новій ядерної доктрини США, яку опублікувало видання Huffington Post, згадувалося створення двох нових видів ядерної зброї. Версія документа, поширена виданням, не є остаточною, пише WSJ, але Пентагон дійсно виношує плани зі створення нових ядерних систем, які, як очікується, будуть реалізовані, пише WSJ з посиланням на джерела.

У публікації Huffington Post йшлося, що нова ядерна доктрина США закликає до модернізації ядерної тріади - атомних підводних ракетоносців, стратегічної авіації і міжконтинентальних балістичних ракет. Це пояснюється збільшеною загрозою з боку Росії, Китаю, КНДР і Ірану. "Росія погрожує використати менш потужні ядерні озброєння, США повинні відповідати Росії в цьому", - цитувало документ Huffington Post.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА