08:56 16.01.2018

СЦКК прийняв до розгляду звернення Vodafone про зв'язок на окупованій території

2 хв читати

Спільний центр із контролю та координації (СЦКК) прийняв до розгляду звернення Vodafone про доступ до ушкодженого кабелю, через який зник зв'язок на непідконтрольній території Донбасу, повідомляє "Донбас. Реалії" радіо "Свобода" з посиланням на керівника операторського відділу зі зв'язків із громадськістю компанії Vodafone Вікторію Рубан.

"Буквально кілька годин тому СЦКК повідомив нам, що наше звернення взято в роботу. Чекаємо. Ситуацію можна вирішити, якщо нам забезпечать фізичний доступ до кабелю хоча б у сірій зоні. Якщо нашим бригадам буде забезпечено більш-менш безпечний доступ, то ми зможемо відремонтувати кабель, і це вирішить проблему зі зв'язком якщо не для всіх абонентів, то для більшості з них", - наводяться її слова на сайті радіо.

При цьому В.Рубан запевнила, що Vodafone не має прямих контактів з незаконними збройними формуваннями.

"Ми звертаємося до української влади, тому що ми українська компанія і діємо за українськими законами", - відповіла вона.

Як повідомлялося, компанія "Vodafone-Україна" попросила про доступ ремонтних бригад на тимчасово не підконтрольні Україні території для проведення робіт із відновлення зв'язку в зоні АТО.

"Звертаємося до всіх відповідальних, зокрема до українських адміністрацій Луганської та Донецької областей, центру координації та контролю, місії ОБСЄ, наполегливо просимо, щоб нашу ремонтну бригаду пропустили в "сіру зону" й дозволили відремонтувати пошкоджену лінію. Поки що безрезультатно. Дає надію лише те, що остаточного "ні" на свої запити ми не отримали. Але дуже хотілося б, щоб рішення було прийнято якнайшвидше", - написала вона на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За даними оператора, наразі загалом понад третина обладнання "Vodafone-Україна" на не підконтрольній Україні території - в неробочому стані.

Як повідомлялося, "Vodafone-Україна" заявляла про те, що не зможе відновити зв'язок на території так званої ЛНР, який відключився внаслідок обриву кабелю, якщо кабель обірваний на не підконтрольній Києву території.

Раніше у т. зв. міністерстві зв'язку та масових комунікацій "ЛНР" повідомили, що близько 14:10 11 січня сталося повне припинення обслуговування абонентів українського оператора зв'язку "Vodafone-Україна" на всій території "ЛНР" через обрив оптоволоконного кабелю в районі смт Оленівка сусідньої т. зв. ДНР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА