09:45 16.01.2018

Прокуратура долучила до справи полковника Без'язикова телефонні розшифровки, наступне засідання 22 січня

2 хв читати

Шевченківський районний суд Києва долучив до справи обвинувачуваного у співпраці зі спецслужбами РФ полковника Збройних Сил України Івана Без'язикова нові матеріали - розшифровані телефонні розмови, повідомляє "5 канал".

"За твердженням прокурора, вони доводять перехід українського офіцера на сторону противника в умовах війни. У частині розмов Без'язиков є безпосереднім учасником, в інших - лише згадується", - йдеться в повідомленні.

Сам підсудний та його захист обвинувачення заперечують. Крім того, І.Без'язиков попросив надати його сім'ї охорону, оскільки, на його думку, їй загрожує небезпека.

"Є серія розмов, які я назвав би "спробою бойовиків дискредитувати полоненого". Не тільки Без'язикова намагалися дискредитувати. Були звичайні солдати, були люди, яких самі бойовики вважали суперполоненими. Тобто полоненими, за яких можна отримати 15 осіб", - прокоментував позицію захисту адвокат Олег Веремеєнко.

Сторона обвинувачення стверджує, що в полоні бойовиків терористичної організації "ДНР" з серпня 2014 року по липень 2016 року І.Без'язиков став членом терористичного угруповання і працював у "розвідувальному управлінні" незаконного збройного формування. "Виходить, що пан Без'язиков не був ніяким військовополоненим. Він, згідно з ієрархією, займав не останню позицію в цій організації, даючи вказівки й доручення іншим членам терористичної організації", - зазначив прокурор Олег Пересада.

Наступне судове засідання у справі стосовно І.Без'язикова призначено на понеділок, 22 січня.

Як повідомлялося, в грудні 2016 року слідчі Служби безпеки України затримали І.Без'язикова за підозрою у співпраці зі спецслужбами РФ, йому було оголошено підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) і ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Шевченківський райсуд Києва почав розглядати справу І.Без'язикова по суті 18 серпня 2017 року.

І.Без'язиков - кадровий офіцер Збройних Сил України, керівник розвідки колишнього восьмого армійського корпусу ЗСУ, розформованого в березні 2015 року. За словами дружини І.Без'язикова Маргарити Кушнірової, її чоловік потрапив у полон 16 серпня 2014 року. 5 липня 2016 року І.Без'язикова було звільнено з полону бойовиків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА