17:03 16.01.2018

"Ліга оборонних підприємств" вітає рішення Кабміну про скасування обмежень рентабельності під час виробництва оборонної продукції

2 хв читати
"Ліга оборонних підприємств" вітає рішення Кабміну про скасування обмежень рентабельності під час виробництва оборонної продукції

Об'єднує понад 40 приватних підприємств ОПК "Ліга оборонних підприємств України" вітає рішення уряду про скасування встановлених Міністерством оборони в 2016 році обмежень рентабельності у виробництві оборонної продукції.

Згідно з повідомленням на сайті Ліги, проект відповідної постанови Кабінету Міністрів, що вносить корективи в закріплений його постановою №464 від 27 квітня 2011 року "Порядок планування, формування, регулювання і коригування державного оборонного замовлення (ДОЗ), а також здійснення контролю за його виконанням", в січні схвалений урядом. Ухвалене рішення, фотокопія якого також розміщена на сайті Кабміну, датована 23 серпня 2017 року.

Згідно з документом, в умовах особливого періоду, надзвичайного стану та в період проведення антитерористичної операції обмеження рентабельності щодо комплектуючих військової продукції становлять 5%, 30% - за іншими витратами.

Як нагадують у Лізі, до останнього часу в оборонній галузі діяли введені Міноборони в 2016 році і закріплені в "Методичних рекомендаціях" військового відомства обмеження рентабельності у виробництві оборонної продукції: щодо комплектуючих - 1%, щодо інших витрат - 20%.

Очікується, що нові умови ціноутворення при виробництві оборонної продукції дозволять поліпшити ситуацію з виконанням ДОЗ, забезпечити розвиток підприємств ОПК, відзначається в повідомленні.

Як повідомлялося, на початку 2017 року "Ліга оборонних підприємств України" звернулася до уряду з проханням врегулювати питання ціноутворення під час виробництва оборонної продукції у воєнний час. Введення військовим відомством нових обмежень рентабельності, акцентували в Лізі, тягне дворазове зниження розрахункового прибутку виконавців ДОЗ, обмежує можливості роботи приватних оборонних компаній на українському оборонному ринку.

За даними Ліги, питома вага комплектуючих іноземного виробництва в новітніх зразках озброєнь виробників приватного сегмента ОПК наразі становить у середньому 70%.

При цьому, згідно з даними Міноборони, в нових умовах в структурі виконавців ДОЗ близько 50% становлять приватні оборонні компанії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА