20:34 16.01.2018

Українська сторона виконала всі процедурні кроки для відновлювальних робіт Vodafone в ОРДЛО

2 хв читати

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) сподівається, що за сприяння Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ вдасться розпочати роботи з відновлення пошкодженого обладнання мобільного оператора "Vodafone Україна" на непідконтрольних Києву територіях Донецької області.

"Станом на 16.01.2018 р. з українського боку виконано всі процедурні кроки щодо забезпечення початку робіт для відновлення працездатності пошкодженого обладнання мобільного оператора "Vodafone Україна" та надано необхідні гарантії безпеки їх проведення", - повідомляє українська сторона СЦКК на сторінці прес-центру штабу АТО в соцмережі Facebook у вівторок.

Водночас українська сторона зазначає, що процес вирішення цієї проблеми зі сторони незаконних збройних формувань (НЗФ) ОРДО перебуває на "нульовому рівні": гарантії безпеки, необхідні на час проведення ремонтних робіт, відсутні.

Представники України в СЦКК повідомляють, що станом на 16 січня до них надійшло 27 заявок на проведення ремонтно-відновлювальних робіт на об'єктах інфраструктури Донецької області різного характеру, з них планово погоджено вже 20 заявок та надано необхідні гарантії безпеки з боку штабу АТО. Водночас із боку ОРДО погоджена лише одна заявка.

"Українська сторона СЦКК сподівається, що за сприяння СММ ОБСЄ все ж вдасться розпочати роботи з відновлення пошкодженого обладнання мобільного оператора "Vodafone Україна", що дасть змогу громадянам України, які вимушені перебувати на тимчасово непідконтрольній уряду України території, найближчим часом почути голоси рідних та близьких", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, у "міністерстві зв'язку і масових комунікацій" "ЛНР" поінформували, що близько 14:10 11 січня відбулося повне припинення обслуговування абонентів українського оператора зв'язку "Vodafone Україна" на всій території "ЛНР" у зв'язку обривом оптоволоконного кабелю в районі с. Оленівка сусідньої "ДНР".

У свою чергу "Vodafone Україна" заявляла про те, що не зможе відновити зв'язок, відключений внаслідок обриву кабелю на території так званої "ЛНР", у разі, якщо кабель обірваний на непідконтрольній Києву території.

15 січня "Vodafone Україна" попросила про доступ ремонтних бригад на тимчасово непідконтрольні Україні території для проведення робіт із відновлення зв'язку в зоні АТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА