16:27 17.01.2018

В Україні відбулися успішні випробування модернізованого ЗРК С-125М "Печора"

2 хв читати
В Україні відбулися успішні випробування модернізованого ЗРК С-125М "Печора"

 Оборонно-промисловий комплекс України провів успішні випробування модернізованого зенітно-ракетного комплексу С-125М "Печора" з максимальною дальністю стрільби нової української ракети понад 40 км, повідомила в середу прес-служба держконцерну "Укроборонпром".

Згідно з повідомленням, у рамках модернізації, здійсненої ДККБ "Луч" і ТОВ "Радіонікс", забезпечено комплексну модернізацію всіх елементів комплексу, зокрема модернізацію ракет, а також оснащення ЗРК новою радіолокаційною станцією на твердотілих елементах.

Як зазначають в "Укроборонпромі", модернізація забезпечила якісне поліпшення характеристик ЗРК С-125М: максимальна дальність стрільби модернізованого комплексу перевищує 40 км, максимальна висота мети ураження - 25 км.

Під час випробувань було здійснено стрільби по повітряних цілях новими ракетами 5В27Д-М2 із напівактивною радіолокаційною головкою самонаведення, які забезпечують виявлення та захоплення повітряної цілі типу винищувач на дальності не менше ніж 20 км, уточнюють у держконцерні.

"Завдяки тому, що на початковій ділянці ракета рухається аеробалістичною траєкторією, суттєво збільшується дальня межа зони ураження ЗРК C-125М: дальня межа зони ураження з новими ракетами становить понад 40 км, максимальна висота зони ураження - 25 км", - наголошує прес-служба.

На сьогодні також уже забезпечено підготовку виробництва для серійної модернізації ракет 5В27Д-М2, йдеться в повідомленні.

ДККБ "Луч" - один із провідних українських розробників озброєння широкого спектру, насамперед авіаційного та протитанкового озброєння, з 2011 року за рішенням уряду входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

Нині підприємство бере участь у програмі оновлення ракетного реактивного озброєння ЗСУ і є одним з учасників проекту "Вільха" з модернізації РСЗВ "Смерч" із новою 300-мм керованою ракетою.

В умовах нових викликів обороноздатності України посилення системи ППО держави віднесено до пріоритетів ОПК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА