18:45 17.01.2018

Мобільний зв'язок на окупованому Донбасі може бути відновлений у четвер

2 хв читати

Ремонтні роботи з відновлення пошкодженого обладнання компанії "Vodafone-Україна" розпочалися, мобільний зв'язок в ОРДЛО може бути відновлений у четвер, 18 січня, повідомив директор із корпоративного управління та контролю "Vodafone-Україна" Олег Проживальський на засіданні комітету Верховної Ради з прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Як повідомляє прес-служба комітету, О.Проживальський поінформував, що всі кабелі компанії на непідконтрольній території вийшли з ладу, й вона змушена була звернутися до Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ з проханням сприяти в забезпеченні ремонтних робіт на цій території.

"Сьогодні за сприяння ОБСЄ вогонь було припинено на два дні, й розпочалися ремонтні роботи. Ми сподіваємося, що завтра до обіду зв'язок буде відновлено", - цитує представника "Vodafone-Україна" прес-служба.

У повідомленні також наголошується, що раніше до комітету звернулася громадська організація "Донбас СОС" щодо неправомірних дій оператора мобільного зв'язку Vodafone стосовно громадян, які проживають в ОРДЛО, а саме зміни тарифу в грудні 2017 року без альтернативи вибору іншого.

"У зв'язку з цим Олег Проживальський повідомив, що зміни тарифів пов'язані з питанням використання торговельної марки й не будуть вищими, ніж на підконтрольній території, а в разі переплат буде здійснено перерахунки", - цитує представника компанії прес-служба комітету.

За результатами обговорення питання відновлення мобільного зв'язку в ОРДЛО голова комітету з прав людини Григорій Немиря має намір звернутися до СММ ОБСЄ і експертів соціально-економічної підгрупи Тристоронньої контактної групи та поінформувати їх про озвучене на комітеті, а також просити сприяти якнайшвидшому відновленню зв'язку між громадянами обабіч лінії розмежування.

"Уже кілька днів люди, які проживають на непідконтрольній території Донбасу, не мають можливості спілкуватися зі своїми родичами та близькими. Це майже два мільйони наших громадян. Це надзвичайна ситуація, яка має бути вирішена негайно", - сказав Г.Немиря.

Як повідомлялося, у т.зв. міністерстві зв'язку та масових комунікацій "ЛНР" повідомили, що 11 січня відбулося повне припинення обслуговування абонентів українського оператора зв'язку "Vodafone-Україна" на всій території "ЛНР" у зв'язку з обривом оптоволоконного кабелю в районі сел. Оленівка сусідньої "ДНР".

У свою чергу "Vodafone-Україна" заявляла про те, що не зможе відновити зв’язок на території "ЛНР" у разі, якщо кабель обірваний на не підконтрольній Києву території.

15 січня "Vodafone-Україна" попросила про доступ ремонтних бригад на тимчасово не підконтрольні Україні території (НКТ) для проведення робіт із відновлення зв'язку в зоні АТО.

Станом на 16 січня з українського боку виконано всі процедурні кроки щодо забезпечення початку робіт для відновлення працездатності пошкодженого обладнання мобільного оператора "Vodafone-Україна" й надано необхідні гарантії безпеки їх проведення, повідомила українська сторона СЦКК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА