06:59 18.01.2018

Бойовики 7 разів обстріляли сили АТО: загинули 3 військовослужбовців, 5 отримали бойові травми

2 хв читати
Бойовики 7 разів обстріляли сили АТО: загинули 3 військовослужбовців, 5 отримали бойові травми

За минулу добу бойовики здійснили 7 обстрілів позицій сил АТО, внаслідок чого загинули 3 військовослужбовці, а ще 5 отримали бойові травми, повідомили в прес-центрі штабу АТО.

"В цілому за минулу добу російсько-окупаційні угруповання скоїли 7 обстрілів позицій Збройних сил України. Українські військовослужбовці в двох випадках були змушені відкривати вогонь з озброєння, не забороненого мінськими угодами", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу в Фейсбук в четвер вранці.

У відомстві також зазначають, що незаконні збройні формування продовжують недотримання режиму припинення вогню на час новорічних і різдвяних свят, зриваючи домовленості Тристоронньої контактної групи, і обстрілюють з забороненого мінськими угодами озброєння позиції ЗСУ.

На Луганському напрямку бойовики активізувалися в темний час доби в районі Світлодарської дуги. Ворог вів вогонь з гранатометів різних видів і 120-мм мінометів навколо населеного пункту Луганське.

На Донецькому напрямку НВФ порушували домовленості про припинення вогню з 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї у Пєсков. З мінометів такого ж калібру бойовики обстрілювали опорні пункти навколо Верхньоторецька, а з гранатометів і стрілецької зброї провокували українських військових до бойового протистояння неподалік Новотроїцького. Особливу вогневу активність противник також виявляв в передмісті Авдіївки. Зокрема, на підступах до цього прифронтового міста бойовики більше години вели вогонь з 120-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також незаконні збройні формування порушували перемир'я зі стрілецької зброї поблизу Гранітного.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА