13:49 18.01.2018

IT послуги, агротех, технохаби, криптовалюти, блокчейн та відновлювана енергетика – ключові теми Українського дому в Давосі (програма заходу)

10 хв читати

В Українському Домі в Давосі (Швейцарія), що відбудеться під час Щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму, будуть обговорюватися світові економічні тенденції в контексті розвитку новітніх технологій, де тема України буде тісно пов’язана з глобальним контекстом, повідомили організатори заходу.

Відтак в центрі уваги будуть такі сектори економіки як IT послуги, агротех, технологічні хаби, криптовалюти, технологія блокчейн, відновлювана енергетика, тощо.

Головна мета Українського Дому в Давосі – підвищити інвестиційну привабливість України через донесення аудиторії Всесвітнього економічного форуму в Давосі (лідери світового бізнесу, технологій та інвестицій) вичерпної інформації про технологічний та інноваційний потенціал України, а також про інвестиційні та бізнес можливості.

Ми прагнемо позиціонувати Україну як нового технологічного партнера для глобальних компаній, як невід’ємну частину європейської спільноти, країну, сповнену технологічних інновацій, яскравих ідей та талановитих висококваліфікованих професіоналів.

Україна – єдина країна у світі, яка змогла побудувати на 100% приватний IT-сектор.Тепер у нашої країни є шанс стати майданчиком для світових проектів у сфері ICO і блокчейну.

Вперше різні представники української IT екосистеми - сервісні компанії, асоціації, інвестиційні фонди, інноваційний парк Unit.City, а також AgroHub, SocialBoost і BlockchainHub - об'єднали зусилля аби представити світовій бізнес-спільноті інтегровану історію про технологічний та інноваційний потенціал України.

За останні кілька років, Україна зробила великий крок назустріч світовим тенденціям: доходи від експорту технологічних послуг у 2017 році становили 3,6 млрд. доларів, що на 32% більше, ніж в 2015 році; щороку ІТ-галузь створює понад 20 000 високооплачуваних робочих місць; більше сотні компаній Fortune 500 обирають співпрацю саме з українськими постачальниками технологічних послуг. Ці та багато інших факторів зробили Україну гідним та надійним партнером для багатьох країн.

Перший в історії Український Дім в Давосі (Швейцарія) відбудеться під час Щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму у січні 2018 року. Український Дім буде працювати протягом тижня під гаслом «Україна: Креативність. Інновації. Можливості». Покликаний стати динамічним дискусійним хабом, Український Дім продемонструє глобальним лідерам бізнесу, політики та громадянського суспільства інвестиційний потенціал та бізнес-можливості України. Український Дім буде відкритий з 22 по 26 січня 2018 року.

Організатором проекту виступає Українська асоціація венчурного та приватного капіталу (UVCA) в партнерстві із Western NIS Enterprise Fund та Фондом Віктора Пінчука.

Традиція організації так званих «домів» у Давосі – не нова. Протягом багатьох років її створювали уряди, великі корпорації та серйозні організації. Зараз, вперше за 50 років існування ВЕФ, Україна прогресує, повною мірою розкриває потенціал та надійно підтримує свій імідж європейського хабу технологій та інновацій.

Золотим спонсором Українського Дому є компанія Ciklum, Срібним спонсором – Асоціація «ІТ України».

Спонсорами дискусійних панелей є Horizon Capital, Bitcoin Foundation Ukraine, AgroHub, UNIT.City, Hacken, Northland Power та SocialBoost.

Склад Організаційного комітету Українського Дому (UHOC): Алекса Чопівська, Директор UHOC, Андрій Колодюк (UVCA) Ольга Афанасьєва (UVCA), Ярослава Джонсон (WNISEF), Світлана Гриценко (Victor Pinchuk Foundation), Олена Кошарна (Horizon Capital) та Марина Вишегородських (Асоціація «ІТ України»). Проект здійнюється у співпраці з UkraineInvest та Національною інвестиційною радою України.

 

ПРОГРАМА ПАНЕЛЬНИХ ДИСКУСІЙ

 

Вівторок, 23 січня

14.00-15.00

Нова енергетика: рушійна сила економік майбутнього

Спікери: Борис Балан, віце-президент (Європа) Northland Power

, Карлос Паскуаль, старший віце-президент IHS Global Energy

 

Модератор: Ольга Бєлькова, народний депутат України, заступник голови комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Тема: В останні роки частка поновлюваних джерел енергії швидко зростає. Ця тенденція змінює спосіб генерації, використання та продажу енергоносіїв країнами. Будь-яка затримка у реформуванні енергетичного сектору може призвести до економічних, соціальних та навіть політичних наслідків у майбутньому.

 

17.00-18.00

Європейська аграрна супердержава Україна: успіх на основі технологій та інновацій

Спікери: Юрій Косюк, директор МХП

              Майкл Горш, Horsch Machines

              Тобіас Меннес, глобальний директор Digital Farming Bayer

  Юлія Порошенко, засновник і директор Agrohub

Модератор: Алекс Ліссітса, Директор Industrial Milk; Президент Українського клубу агробізнесу

Тема: Відсутність прямих іноземних інвестицій у поєднанні з ідеологічним тиском, заважала зростанню найбільшого АПК в Європі. Але стара економіка сільського господарства в Україні зараз замінюється сучасним і технологічно орієнтованим агробізнесом. Під час нашої дискусії ми розглянемо, як Agritech змінює глобальні тенденції в сільському господарстві та на продовольчому ринку, а також розповімо про історії успіху з України та інших країн. Хто входить до нової екосистеми українських аграрних інвестицій? Як «інноваційні економічні цінності» втілюються в практиці землеробства у 2017-2018 роках? Які можливості та ризики для світових інвесторів та інноваторів? Чи місцеві агрохолдинги відкриті як майданчики для нових технологій?

 

Середа, 24 січня

11.00-12.00

Де буде наступна криптогавань?

Спікери: Дон Тапскот, директор The Tapscott Group Inc.; старший радник ВЕФ

Джон Хакер, президент Швейцарської фінансово-технологічної асоціації

Марк П. Бернеггер, фінтех-інвестор, інтернет-підприємець

 

Модератор: Михайло Чобанян, засновник KUNA Bitcoin Agency; співзасновник Біткоїн Україна

Тема: Багато країн ставляться до криптовалют з підозрою, перш за все тому, що вони не можуть їх повністю контролювати. Тому держава, яка першою створить максимально сприятливе правове середовище для розвитку криптовалют, отримає великі інвестиції у свою економіку. Як зробити криптовалюти більш дружніми до влади, не підриваючи їхні основні переваги? Що спільнота криптовалют може запропонувати урядам, щоб мінімізувати використання криптовалют у незаконних діях?

 

14.00 – 15.00

Нові глобальні технохаби

Спікери: Віталій Кличко, київський міський голова

Ніколас Тимощук, директор UFuture Investment Group / UNIT.City

Модератор: буде повідомлено незабаром

Тема: В епоху Четвертої промислової революції та швидкого технічного розвитку в світі спостерігається дефіцит технічно підкованих талантів, креативності та нетривіальних підходів. Київ вже завоював для України статус найбільшого ринку ІТ-аутсорсингу в Центральній та Східній Європі, і зараз стає новим глобальним технологічним хабом. У цьому контексті UNIT.City, перший в Україні інноваційний парк площею 25 гектарів, – технологічне «місто в місті» – розвиває міцну екосистему та відкриває український технологічний сектор для глобальних корпорацій, акселераторів та інвестицій. Ця дискусійна панель збере представників провідних технологічних компаній та муніципальних політиків, щоб розповісти про потенціал міста Києва та виявити переваги ведення бізнесу в Україні. Також будуть розглянуті такі питання: як змінюються технології міст? Які рольові моделі та найкращі практики слід брати за приклад? Як міжнародні технологічні компанії сприяють цифровому перетворенню міст?

 

17.00 – 18.00

Data Science: забезпечуючи контроль людини над даними

Спікери: Борис Працюк, керівник відділу R&D (досліджень і розробки) компанії Ciklum

Олексій Скрипник, народний депутат України; засновник ELEKS

Алекс Фрідлянд, керуючий директор з питань приватного капіталу Soros Fund Management

 

Модератор: Федра Хрусос, головний іноваційний директор The Libra Group

Тема: На додаток до глобальних цифрових перетворень, Data Science все глибше укорінюється в різних сферах нашого життя, трансформуючи бізнес, політику та суспільство. Штучний інтелект, комп'ютерне навчання та AR/VR спричиняють революційні трансформації в таких важливих галузях, як охорона здоров'я, виробництво продуктів харчування, автомобільна промисловість, фінансовий сектор та багато інших. Але як ці зміни впливають на вимоги до технічних фахівців та експертів? Чи станемо ми свідками гострої конкуренції між штучним інтелектом та людиною? Та що потрібно зробити для того, щоб підприємства та уряди мали достатні професійні кадрові можливості для роботи з даними?

Україна має потужне математичне підґрунтя, яке є важливою складовою експертизи в сфері штучного інтелекту та машинного навчання. Тим часом, протягом останніх 26 років критичне мислення та творчі здібності українців, опираючись на молоде глобалізоване покоління, розвивались у геометричній прогресії. Все це, в поєднанні з перевіреним часом технологічним партнерством зі світовими лідерами у різних сегментах, позиціонує Україну як нову світову лабораторію Data Science.

 

Четвер, 25 січня

11.00 – 12.00

Нова мережа Blockchain: як вона впливатиме та захищатиме фінансову архітектуру майбутнього?

Спікери: Робот Софія Хенсон, Головний гуманоїд, SingularityNet

Дейвід Хенсон, керівник робототехніки, SingularityNet

Дмитро Шимків, заступник Глави Адміністрації Президента; колишній регіональний директор Майкрософт Україна

 

Модератор: буде повідомлено незабаром

Тема: Сьогодні основними чинниками розвитку блокчейну є виникнення криптоекономік та майбутнє архітектури глобальних фінансів. Обидві проблеми ставлять численні запитання щодо подальших перспектив, проблем, безпеки та соціального впливу. Криптоекономіка: як зростання інноваційних цифрових біржових/транзакційних платформ створює нові шляхи обміну цінностями всередині суспільства? Чи достатньо їх? Які можливі моделі оподаткування з використанням технології блокчейну можуть бути запропоновані як альтернатива традиційним механізмам? Як існуюча фінансова інфраструктура (банківські системи) планує конкурувати з екосистемою криптофінансування? Чи запропонують традиційні фінансові установи нові форми партнерства? Чого нам слід очікувати від Revolution 4.0 як користувачам, громадянам, економічним агентам тощо? Штучний інтелект в криптоекономіці: бачення, місія та перспективи безпеки.

 

14.00 – 15.00

Венчурний капітал-2018: виклики та тенденції. Де очікувати нових єдинорогів?

Спікери: Вівек І. Ранадів, засновник і колишній директор TIBCO Software

Девід Беррі, генеральний партнер Flagship Ventures

Модератор: Андрій Колодюк, голова наглядової ради Української ассоціації венчурного та приватного капіталу (UVCA)

Тема: Наскільки інвестори зацікавлені в інвестиціях у фонди венчурного капіталу? Які ризики для індустрії венчурного капіталу, з огляду на зростання популярності ICO? Чи поводяться фонди США інакше, ніж їхні європейські колеги? Що в тренді? Які сектори відкриті для інвестицій на ранніх стадіях, а які вже переповнені?

 

18.00 – 19.00

Інвестиційні можливості України: енергія нового покоління

Спікери: Петро Порошенко, Президент України

Сер Сума Чакрабарті, Президент Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР)

Модератор: Олена Кошарна, засновник, партнер та директор Horizon Capital

Тема: Протягом останніх років економіка України повернулася до зростання, що поєднується зі значним збільшенням експорту до Європейського Союзу на основі Угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС та іншими ринками. Традиційні сектори, зокрема харчова промисловість та сільське господарство, енергетика, фармацевтична галузь, демонструють значний прогрес, а нові гравці, в тому числі ІТ, електронна комерція та легка промисловість, залучили світових інвесторів та ділових партнерів за рахунок відмінної якості та привабливої ціни їхньої продукції. Цього вечора керівники компаній та високопосадовці познайомляться з внутрішнім поглядом на інвестиційні можливості України як з урядової, так і з бізнесової точок зору, зокрема з промов Президента України Петра Порошенка та Президента ЄБРР Сера Суми Чакрабарті, а також найбільшого інвестора України.

П’ятниця, 26 січня

 

11.00 – 12.00

Бізнес, що базується на цінностях, у фрагментованому світі

Спікери: Христя Марквалдер, депутат парламенту Швейцарії, колишній президент Національної Ради Іян Чарльз Стюарт, директор ESH Médias; співзасновник WiReD Magazine

Модератор: Кейді Уорд, засновник, Build Strong Cities, старший радник з урядування Partnership for Local Economic Development and Democratic Governance

Тема: Бізнес, громадські та політичні лідери розвивають нові системи управління та співпраці, засновані на цінностях, що стимулюють економічне зростання, що веде до стійких позитивних змін не лише в Україні, а й у країнах із спільними інвестиціями. Лідери CleanTech, BioTech, великих холдингових компаній та ООН обговорюватимуть, як тема Всесвітнього економічого форуму 2018 «Створення спільного майбутнього в фрагментованому світі» може бути розкрита, якщо ми розробимо моделі співпраці, які базуються не на вузьких інтересах, а на долі людства в цілому. Крім того, ми поцікавимося, наскільки відповідальна співпраця між державним та приватним секторами може реалізувати потенціал цифрових технологій для людського благополуччя. Запускаючи кампанію, спрямовану на сприяння створенню та ухвалення Хартії обов’язків людини, експерти також запропонують та обговорять загальні керівні принципи для бізнесу, що базується на цінностях, у фрагментованому світі.

 

14.00 – 15.00

Розвиток цивільних технологій та соціального інвестування

 

Спікери: Жан-Баптіст Суфрон, колишній Генеральний секретар Французької національної цифрової ради

Алізеє де Тоннак, директор і співзасновник Seedstars World

Чідіого Акунійлі, засновник руху «She ROARS»

Денис Гурський, засновник SocialBoost; Директор 1991 Open Data Incubator

Модератор: Ендрю Чахоян, засновник і CEO Strategic Narrative Consulting

Тема: Світ переповнений безпрецедентною кількістю проблем. Але всі вони можуть бути вирішені, якщо уряди та стартапи виступають як одна творча сила, що спрямована на вирішення економічних, політичних та соціальних проблем. Технологічне піднесення та громадянська активність провокують підйом нового класу соціальних інвесторів, оскільки відмінність між підприємством та недержавною організацією розмивається. Якими можуть бути моделі синергії між урядами, стартапами та соціальними інвесторами? Чому може навчитися світ на прикладі України як країни, яка використовує технології для створення можливостей в часи політичної та економічної нестабільності?

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА