16:02 18.01.2018

Суд призначив експертизу достовірності Путіна, Шойгу та Аксьонова та їхніх висловлювань у відеоматеріалах справи про держзраду Януковича

2 хв читати
Суд призначив експертизу достовірності Путіна, Шойгу та Аксьонова та їхніх висловлювань у відеоматеріалах справи про держзраду Януковича

Оболонський районний суд Києва призначив комплексну судово-портретну експертизу та експертизу відео- і звукозаписів у матеріалах справи з обвинувачення екс-президента України Віктора Януковича в державній зраді, де є президент Росії Володимир Путін, міністр оборони РФ Сергія Шойгу та самопроголошений "глава" Криму Сергій Аксьонов.

Відповідне рішення суд ухвалив на засіданні в четвер за клопотанням прокурора Головної військової прокуратури України Руслана Кравченка.

"На рішення експертизи поставити питання, чи зображені Путін Володимир Володимирович, Шойгу Сергій Кужугетович, Вітко Олександр Вікторович (командувач Чорноморського флоту РФ - ІФ), Аксьонов Сергій Валерійович на відеозаписі "Крим. Шлях на батьківщину" (документальний фільм Андрія Кондрашова)", - йдеться в рішенні суду.

Експертиза має визначити, чи зображений В.Путін на відеозаписі під назвою "Зустріч Володимира Путіна з пресою щодо України" і чи брав він участь у цій зустрічі, чи В.Путін вимовив слова і фрази на цих відеоматеріалах.

Експерти також мають встановити, чи зображений С.Аксьонов і чи брав участь у розмовах на аудіо- та відеофайлах із назвами "Крим. Звернення Сергія Аксьонова до В.Путіна. 1 березня", "Заява Сергія Аксьонова і звернення до Путіна", "Аксьонов звернувся до Путіна по допомогу", "Крим. Екстрене звернення голови Кабінету міністрів Сергія Аксьонова. 01.03.2014", "Крим попросив допомоги у Росії", "Кремль не залишить без уваги прохання Криму про допомогу".

Проведення експертизи доручено фахівцям Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (м. Київ).

Експертів попереджено про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві висновки і відмову без поважних причин виконувати покладені на них обов'язки.

Суд продовжить розгляд цієї справи 24 січня о 10:00.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА