21:14 18.01.2018

Затримання ФСБ експерта Федерального інформцентру є спробою Росії мінімізувати репутаційні втрати

2 хв читати
Затримання ФСБ експерта Федерального інформцентру є спробою Росії мінімізувати репутаційні втрати

Експерт Федерального інформаційного центру "Аналітика та безпека" Сергій Соколов, затриманий Федеральною службою безпеки РФ, причетний до провокацій російських спецслужб з інсценування низки терактів на території Росії, його затримання - спроба мінімізувати репутаційні втрати, заявив глава СБУ Василь Грицак.

У заяві глави СБУ, розміщеній у четвер на сайті спецслужби, повідомляється, що російські ЗМІ активно поширюють інформацію про затримання ФСБ РФ експерта Федерального інформаційного центру "Аналітика та безпека" Сергія Соколова, керівника цієї структури Руслана Мельниченка та інших осіб.

У цьому контексті глава СБУ нагадав, що в серпні 2017 року СБУ оприлюднила факти причетності зазначених осіб до провокації російських спецслужб щодо інсценування низки терористичних актів у РФ на об'єктах критичної інфраструктури із залученням громадян України - колишніх учасників АТО. Ці події, як зазначає В.Грицак, могли стати приводом для відкритого збройного вторгнення ЗС РФ в Україну.

За словами глави української спецслужби, нині розслідування цієї справи закінчено, матеріали буде направлено до суду.

"Слідчі та оперативні співробітники СБУ зібрали достатньо доказів того, що провокація була спланована та зрежисована саме спецслужбами РФ, встановлено прізвища конкретних співробітників, які керували діями Соколова, у тому числі близького родича одного з членів комітету Ради Федерації РФ з оборони та безпеки. Таким чином, ми вважаємо, що керівництво ФСБ було змушено затримати Соколова, намагаючись мінімізувати репутаційні втрати, дистанціюватися від дій Федерального інформаційного центру "Аналітика та безпека"", - наголошує В.Грицак.

У заяві глави СБУ також зазначено, що останнім часом С.Соколов активно шукав можливість виїзду до однієї з країн Євросоюзу "для оприлюднення деталей цинічних провокацій російських спецслужб, безпосереднім виконавцем яких він був протягом кількох років".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА